26 / 07 / 2023

Ζήσε σε ένα Smart Home, ξεκινώντας από το κλιματιστικό σου και την Inventor Control!

Ζήσε σε ένα Smart Home, ξεκινώντας από το κλιματιστικό σου και την Inventor Control!

Πλέον οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να είμαστε συνδεδεμένοι στο internet όλη μέρα και να κάνουμε τα πάντα από το κινητό μας. Η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που αν θυμηθούμε με λεπτομέρεια τη ζωή μας πριν τρία-τέσσερα χρόνια, σίγουρα θα παρατηρήσουμε μικρές διαφορές στην καθημερινότητά μας που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει απ’ έξω οτιδήποτε αφορά το σπίτι μας. Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να μιλάμε και για smart homes, έξυπνα σπίτια δηλαδή με καινοτόμες, αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Το smart living συμπεριλαμβάνει τεχνολογίες που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και άνετη. Για τους high tech την κάνει πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική! Και για ένα smart living δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουμε ολοκαίνουριο και πανάκριβο σπίτι. Αρκεί να έχουμε έξυπνές και τεχνολογικά προηγμένες συσκευές, όπως είναι τα κλιματιστικά Inventor!
Τι σου προσφέρει η λειτουργία Wi-Fi και η εφαρμογή Inventor Control;

Τα κλιματιστικά Inventor, μέσω της έξυπνης λειτουργίας Wi-Fi και της εφαρμογής Inventor Control σου επιτρέπουν να δημιουργείς το περιβάλλον που θέλεις από όπου κι αν βρίσκεσαι!

Για σκέψου πώς είναι εκείνες οι καυτές καλοκαιρινές μέρες που επιστρέφεις σπίτι κουρασμένος από τη δουλειά και λογικά καταϊδρωμένος από τη ζέστη. Τι καλύτερο από το να σε περιμένει ένα δροσερό σπίτι; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το κλιματιστικό σου από το κινητό σου νωρίτερα. Και δεν είναι ότι απλά γυρνάς στην τέλεια θερμοκρασία, αλλά κάνεις και οικονομία! Γιατί χωρίς Wi-Fi, θα γυρνούσες στο ζεστό σπίτι και θα το έβαζες πιθανότατα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να κρυώσει ο χώρος γρήγορα. Οπότε το κλιματιστικό θα αναγκαζόταν να “ζοριστεί” για να πιάσει τη θερμοκρασία αυτή, καταναλώνοντας έτσι πολύ περισσότερη ενέργεια. enter image description here Η λειτουργία Wi-Fi είναι ακόμη πιο χρήσιμη αν βρίσκεται στο σπίτι κάποιος που δεν μπορεί να ρυθμίσει το κλιματιστικό μόνος του, όπως για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος. Ή το λατρεμένο σου κατοικίδιο. Γιατί να ταλαιπωρούνται από τη ζέστη ή το κρύο; Με ένα κλιματιστικό Inventor, μπορείς να δημιουργήσεις για αυτούς την ιδανική θερμοκρασία, φροντίζοντάς τους ακόμη κι αν είσαι μακριά. Είναι χρήσιμο ακόμη κι εκείνες τις μέρες που είσαι τόσο κουρασμένος και το να σηκωθείς να πιάσεις το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού σου φαίνεται άθλος. Το κινητό όμως συνήθως το έχεις δίπλα σου!

Εκτός όμως από αυτά, με την εφαρμογή Inventor Control μπορείς να δημιουργήσεις έξυπνα σενάρια. Δηλαδή, ανάλογα με την εποχή και το πρόγραμμά σου, μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένες λειτουργίες του κλιματιστικού όπως σε εξυπηρετούν. Για παράδειγμα, μπορείς να ορίσεις ότι αν η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 35⁰C, θα ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και με συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις φωνητικές εντολές με τη βοήθεια της Siri, της Alexa και του Google Assistant. Ο ορισμός του smart living.  

Πάμε να δούμε τώρα πώς μπορείς να ρυθμίσεις το κλιματιστικό σου μέσω της εφαρμογής Inventor Control στην πράξη;

  1. Κατέβασε δωρεάν στο κινητό σου τηλέφωνο την εφαρμογή Inventor Control από το Google Play ή το App Store και έπειτα σύνδεσε το Inventor κλιματιστικό ή κλιματιστικά σου με την εφαρμογή

  2. Μπες στην εφαρμογή και επίλεξε το κλιματιστικό Inventor που θέλεις να ενεργοποιήσεις

  3. Πάτησε το "Power" για να το ενεργοποιήσεις
    enter image description here

  4. Επίλεξε την ένδειξη “Mode” και διάλεξε τη λειτουργία που θέλεις: Λειτουργία Ψύξης/Θέρμανσης/Αυτόματη Λειτουργία/Λειτουργία Ανεμιστήρα

  5. Όρισε τη θερμοκρασία που θέλεις. Θυμήσου να αποφεύγεις τις ακραίες θερμοκρασίες για να κάνεις το καλύτερο και για το περιβάλλον και για την οικονομία του σπιτιού σου. Μην ανησυχείς άλλωστε. Το κλιματιστικό σου θα ανταποκριθεί άμεσα σε ό,τι κι αν του ζητήσεις.

  6. Επίλεξε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

  7. Διάλεξε όποια άλλη λειτουργία θέλεις. Για παράδειγμα την επιθυμητή κίνηση των περσίδων, τη λειτουργία Breeze Away κ.ο.κ. (οι δυνατότητες διαφέρουν ανάλογα με το κλιματιστικό που έχεις επιλέξει)

  8. Απενεργοποίησέ το κλιματιστικό σου όποτε θέλεις από το “Power”. Μπορείς εναλλακτικά να επιλέξεις την ώρα που θες να κλείσει μόνο του με το «Χρονοπρόγραμμα».

Τόσο απλό!

Δημιούργησε λοιπόν την ιδανική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου είτε βρίσκεσαι εκεί, είτε όχι, με την εφαρμογή Inventor Control. Έτσι, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την άνεση που θα έχεις, θα μπορείς να καλομάθεις λίγο περισσότερο τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο σπίτι, τα κατοικίδιά σου και φυσικά… εσένα!