09 / 06 / 2023

Μάθε όλα τα μυστικά για πεντακάθαρα κι αστραφτερά πιάτα!

Μάθε όλα τα μυστικά για πεντακάθαρα κι αστραφτερά πιάτα!

Όλοι ξέρουμε ότι το πλυντήριο πιάτων καθαρίζει πολύ καλύτερα τα μαγειρικά μας σκεύη σε σχέση με το πλύσιμο στο χέρι. Αφενός οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το πλύσιμο είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφετέρου υπάρχει το κατάλληλο πρόγραμμα για κάθε περίσταση, οπότε πόσο λάθος μπορεί να πάει; Κι όμως, σίγουρα θα σου έχει τύχει να δεις στα πιάτα υπολείμματα τροφίμων μετά το πλύσιμο, δυσάρεστες οσμές ή θαμπάδα στα ποτήρια… Μήπως δεν φταίει το πλυντήριό σου αλλά ο τρόπος χρήσης;

Τα πλυντήρια πιάτων, ειδικά αν διαθέτουν τα κατάλληλα προγράμματα όπως τα πλυντήρια πιάτων Clean Pro, υποτίθεται ότι έχουν σκοπό να σου διευκολύνουν τη ζωή, να σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια για την καθαριότητα των πιάτων σου και να αφήνουν τα ποτήρια σου αστραφτερά! Είναι κρίμα λοιπόν να αναγκάζεσαι να ξαναβάζεις για πλύσιμο τα πιάτα σου, ενώ θα μπορούσες να τα βγάζεις από την αρχή καθαρά και αψεγάδιαστα.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πιο συχνές απορίες που έχουμε για το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο. Διάβασε παρακάτω και θα δεις ότι δεν πρόκειται να σου ξανά τύχουν τέτοια περιστατικά.

Παρατηρώ υπολείμματα τροφίμων στα πιάτα μου. Γιατί δεν καθαρίζονται καλά;

enter image description here Όταν το πλυντήριο πιάτων είναι υπερφορτωμένο, το νερό εμποδίζεται κι έτσι δεν κυλάει σωστά και ομοιόγραφα. Φρόντισε να μην παραγεμίζεις το πλυντήριο και ακολούθησε σωστά τις οδηγίες τοποθέτησης. Έλεγξε επίσης την κατάσταση του φίλτρου και καθάρισέ το εάν χρειάζεται. Καλό είναι ακόμη, να ξεπλένεις ή να σκουπίζεις ελαφρώς τα σκεύη πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο. Επίσης, αν έχεις πολύ βρώμικα σκεύη, με καμένα φαγητά ή λίπη, επίλεξε την Λειτουργία Μουλιάσματος των πλυντηρίων Clean Pro που λειτουργεί σαν πρόπλυση, ή το Εντατικό Πρόγραμμα στους 70⁰C.

Τα σκεύη δεν είναι τελείως στεγνά μετά το πλύσιμο. Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Διατήρησε τα σκεύη στο πλυντήριο για 15-20 λεπτά μετά την πλύση μια και η υψηλή θερμοκρασία που θα υπάρχει ακόμη στο πλυντήριο, θα στεγνώσει τα σκεύη. Ωστόσο αν η πόρτα του πλυντηρίου μείνει κλειστή, δεν θα απομακρυνθούν οι υδρατμοί και μπορεί να μείνουν και σημάδια ή μυρωδιές. Με το Αυτόματο Άνοιγμα Πόρτας των πλυντηρίων Clean Pro δεν θα έχεις κανένα τέτοιο θέμα. Η πόρτα ανοίγει αυτόματα μετά από κάθε πλύση, ώστε να απομακρύνονται οι υδρατμοί και να στεγνώνουν γρήγορα και σωστά τα σκεύη σου. Αν έχεις αρκετά διάφανα, γυάλινα σκεύη, μπορείς να ενεργοποιήσεις και τη Λειτουργία Επιπλέον Στεγνώματος για αστραφτερά αποτελέσματα.

Τα σκεύη μου είναι καθαρά αλλά ταυτόχρονα θαμπά. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Σίγουρα η λάμψη των σκευών μας επηρεάζεται με τη μακροχρόνια χρήση. Για να δώσεις ζωή στα παλιά σου σκεύη μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρή ποσότητα γυαλιστικού-λαμπρυντικού.
enter image description here

Γιατί τα γυάλινα ποτήρια και τα σκεύη μου έχουν λευκά σημάδια και λεκέδες;

Ο πιο πιθανός λόγος είναι το νερό της περιοχής να διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Επίλεξε ένα ενισχυτικό πλυντηρίων πιάτων για να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα.

Γιατί το πλυντήριό μου μυρίζει άσχημα; Πώς μπορώ να το διορθώσω;

Η άσχημη μυρωδιά οφείλεται σε συσσωρευμένα υπολείμματα φαγητού που έχουν εγκλωβιστεί στο φίλτρο ή στα λάστιχα του πλυντηρίου. Με τον σωστό καθαρισμό, θα πεις αντίο στις δυσάρεστες οσμές. Αν έχεις καθαρίσει το πλυντήριο πρόσφατα, έλεγξε το φίλτρο μήπως έχει εγκλωβιστεί φαγητού και αφαίρεσέ το προσεκτικά.

Μπορώ να πλύνω κρυστάλλινα ποτήρια και ποτήρια κρασιού στο πλυντήριο;

Φυσικά και μπορούν να πλυθούν τα ποτήρια κρασιού στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, λόγω του λεπτού και ευαίσθητου υλικού τους θα πρέπει να φροντίσεις ώστε να υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην ακουμπούν και δημιουργούν σημάδια και γρατζουνιές. Εάν το πλυντήριο σου διαθέτει ειδικό πρόγραμμα για τα γυάλινα σκεύη, προτίμησε αυτό για καλύτερο αποτέλεσμα και διάλεξε τη Λειτουργία Επιπλέον Στεγνώματος για να ποτήρια που λαμποκοπάνε.

Μπορώ να πλύνω μαχαιροπίρουνα και σκεύη που έχουν ξύλινες λαβές;

enter image description here Οι ξύλινες λαβές μπορούν να πλυθούν κανονικά στο πλυντήριο πιάτων. Το ίδιο ισχύει και για τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής. Μάλιστα, με το ειδικό συρτάρι για τα μαχαιροπίρουνα των πλυντηρίων Inventor έχεις και άνετο χώρο για την τακτοποίησή τους. Απλά πριν τα αποθηκεύσεις στα συρτάρια σου, φρόντισε να έχουν στεγνώσει καλά.

Μπορώ να πλύνω σκεύη που είναι φτιαγμένα από πορσελάνη ή είναι χειροποίητα και βαμμένα στο χέρι;

Καλό είναι να αποφεύγεις το πλύσιμο τέτοιων σκευών στο πλυντήριο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να χαλάσουν την επιφάνεια τους, ενώ το απορρυπαντικό όσο ήπιο και αν είναι, μπορεί να τα θαμπώσει ή να ξεθωριάσει το χρώμα τους.

Το πλυντήριο θα απομακρύνει μικρόβια και μικροοργανισμούς από τα σκεύη μου;

Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο πλυντήριο πιάτων έχει σαν αποτέλεσμα την εξουδετέρωση των μικροβίων και γενικότερα βλαβερών μικροοργανισμών. Ειδικά αν χρησιμοποιείς προγράμματα με θερμοκρασία άνω των 65°C, όπως το Εντατικό Πρόγραμμα στους 70⁰C μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα σκεύη σου θα είναι απολύτως καθαρά και αποστειρωμένα.

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί πραγματικά να μας λύσει τα χέρια, ειδικά αν διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη όπως τα πλυντήρια πιάτων Clean Pro της Inventor. Διάλεξε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε περίσταση κάθε φορά και απόλαυσε περισσότερο ελεύθερο, χρόνο όπως πραγματικά θέλεις.