10 / 11 / 2023

Κάνε την καλύτερη επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού σου! 

Κάνε την καλύτερη επιλογή για τη θέρμανση του σπιτιού σου! 

Παρόλο που φέτος καθυστέρησε αρκετά, ο χειμώνας σιγά σιγά πλησιάζει! Αν είσαι χειμωνιάτικος τύπος θα σκέφτεσαι ήδη χουχούλιασμα στο σπίτι με ζεστή σοκολάτα ή καφέ, μαραθώνιους ταινίας στον καναπέ με κουβερτούλα, μαζώξεις με τους φίλους σου για φαγητό… η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη! Αρκεί να έχεις όρεξη και… ζεστασιά στο σπίτι.

Γιατί εννοείται ότι για να νιώθεις άνετα και όμορφα στο σπίτι, βασική προϋπόθεση είναι να έχεις την κατάλληλη θερμοκρασία.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, η θέρμανση για αρκετούς έχει γίνει εφιάλτης λόγω του υψηλού κόστους κυρίως στα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ειδικά αν μένεις σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού δεν έχεις καν την αυτονομία σου. Τι επιλογές έχεις λοιπόν για μια πιο οικονομική λύση θέρμανσης;

Επίλεξε μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

enter image description here Η καλύτερη επιλογή είναι να στραφείς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που εκτός από την οικονομία που μας προσφέρουν, είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Κι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θεωρούνται αυτές που μεταφέρουν τη θερμότητα αντί να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο μέσο για θέρμανση όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Τα κλιματιστικά και οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται λοιπόν τέτοιες καθώς μεταφέρουν αέρα για να θερμάνουν τον χώρο.

Κλιματιστικά Inventor για οικονομία όλα τον χρόνο

Ένα κλιματιστικό είναι αναγκαίο και σίγουρα όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλο τον χρόνο! Με τα έξοδα που έχει πλέον κάθε σπίτι, το καλύτερο είναι να ψάχνουμε συσκευές για ψύξη και θέρμανση, που θα μας είναι χρήσιμες χειμώνα-καλοκαίρι και παράλληλα θα μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε χρήματα. Τα κλιματιστικά Inventor, εκτός από την τέλεια ατμόσφαιρα που δημιουργούν, σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά τους, ειδικά σχεδιασμένα για εξοικονόμηση ενέργειας όλο τον χρόνο. Μάλιστα συμμετέχουν στα προγράμματα Εξοικονομώ 2021 κι έτσι μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει ακόμη πιο οικονομικά!

Εκτός από αυτό, για να απολαμβάνεις τέλεια θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι, χωρίς έγνοια για τον λογαριασμό του ρεύματος, μπορείς να δώσεις σημασία στα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού που επιλέγεις. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Legend της Inventor διαθέτουν αισθητήρα Eco Senso που αντιλαμβάνεται την παρουσία σου στον χώρο και ελαττώνει τη λειτουργία του αν δεν ανιχνεύσει κίνηση για 30 λεπτά, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια. Με το κλιματιστικό Leon και τη λειτουργία ECO πετυχαίνεις ακόμη μεγαλύτερη μείωση στο λειτουργικό κόστος της συσκευής σου, ενώ με το κλιματιστικό Neo και την υπηρεσία Hotel Menu μπορείς να προγραμματίσεις τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα όρια και να εξοικονομήσεις έως και το 70% του κόστους λειτουργίας.
enter image description here

Κλιματιστικά Inventor με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++

Οι περισσότεροι από εμάς πλέον ξέρουμε ότι η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού σχετίζεται με την ενέργεια που καταναλώνει και την απόδοσή του. Και τα σύγχρονα κλιματιστικά συχνά αναφέρουν ότι έχουν ενεργειακή κλάση Α+++. Ωστόσο, πρόσεξες ποτέ αν η ενεργειακή κλάση Α+++ ισχύει και στην ψύξη και στη θέρμανση; Αν ισχύει και για τα μεγαλύτερα μεγέθη, όπως τα 24.000 btu; Δυστυχώς, συνήθως δεν ισχύει. Και σίγουρα αν μπεις στη διαδικασία να κάνεις την επένδυση ενός νέου κλιματιστικού που θα σου δίνει την ευκαιρία να το χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο, χωρίς να σκέφτεσαι τον λογαριασμό του ρεύματος, καλό είναι να είσαι σίγουρος για την ενεργειακή του κλάση.

Τα κλιματιστικά Inventor χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ εγγυόνται άριστη λειτουργία με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά Leon και Legend έχουν ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση, αλλά και σε όλες τις αποδόσεις, ακόμη και στα 24.000 btu, χαρακτηριστικό αρκετά σπάνιο παρόλη τη σημασία του για την οικονομία που χρειάζεσαι όταν έχεις μια μεγάλη ηλεκτρική συσκευή. Έτσι, σε βοηθούν να εξοικονομήσεις χρήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, ενώ μπορείς να νιώθεις σιγουριά ότι το κλιματιστικό σου θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά, όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες έξω.

Κλιματιστικά Inventor για πραγματική ζεστασιά

enter image description here Μπορεί αρκετοί να σκέφτονται ακόμη ότι το κλιματιστικό είναι ιδανικό μόνο για δροσιά. Τα κλιματιστικά Inventor όμως διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση και στη θέρμανση και τέλεια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι, ανεξάρτητα από το κρύο που μπορεί να έχει έξω. Τα κλιματιστικά Leon και Legend μάλιστα διαθέτουν ζώνη θέρμανσης στην εξωτερική μονάδα που διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού ακόμη και σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και σε ορεινές περιοχές που πλήττονται από ακραίες θερμοκρασίες κάτω των 0°C, θα απολαμβάνεις ζεστασιά στον χώρο σου!

Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία Follow Me έχεις μια ζεστασιά που σε ακολουθεί παντού! Ένας έξυπνος αισθητήρας είναι τοποθετημένος στο τηλεχειριστήριο, κι ενεργοποιώντας τη λειτουργία, το κλιματιστικό σου ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου στο σημείο που βρίσκεται το ασύρματο χειριστήριο, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκεί που τις θέλεις. Βάλε το κλιματιστικό στην τσέπη και κυκλοφόρησε με κοντομάνικο ενώ έξω μπορεί αν χιονίζει!

Επιπλέον, μπορείς να ρυθμίζεις την κατεύθυνση του αέρα προς τα εσένα ή αντίθετα από εσένα με τον Αισθητήρα Κίνησης ο οποίος αντιλαμβάνεται την παρουσία σου στον χώρο προσαρμόζοντας τη λειτουργία του για να εξοικονομεί ενέργεια. Επιπλέον, η 4D Ροή Αέρα φροντίζει για την ομοιόμορφη κατανομή αέρα προς δυσπρόσιτα σημεία, όπως ιδιαίτερες γωνίες ή σημεία κάτω από σκάλες.

Κλιματιστικά Inventor για να έχεις όλες οι ρυθμίσεις στο χέρι σου

Όλα τα κλιματιστικά Inventor διαθέτουν λειτουργία Wi-Fi μέσω της εφαρμογής Inventor Control, με την οποία ρυθμίζεις το κλιματιστικό σου απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι, ακόμη κι αν είσαι εκτός σπιτιού ή απλά χαλαρώνεις στον καναπέ σου και δεν θέλεις να σηκωθείς! Αλλά το καλύτερο δεν είναι αυτό!

Με την εφαρμογή Inventor Control μπορείς να δημιουργήσεις έξυπνα σενάρια. Δηλαδή, ανάλογα με την εποχή και το πρόγραμμά σου, μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένες λειτουργίες του κλιματιστικού όπως σε εξυπηρετούν. Για παράδειγμα, μπορείς να ορίσεις ότι αν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από 14⁰C, θα ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και με συγκεκριμένες λειτουργίες. Τέλειο; Και μπορείς ακόμη να μιλάς στη συσκευή σου μέσω των εφαρμογών Siri Shortcuts, Amazon Alexa ή Google Assistant, ορίζοντας φράσεις που θα αναγνωρίζει το κλιματιστικό σου!

Επίλεξε Inventor για να έχεις ό,τι χρειάζεσαι χειμώνα-καλοκαίρι!

Τα κλιματιστικά Inventor είναι η καλύτερη λύση για να έχεις ό,τι χρειάζεσαι κάθε εποχή του χρόνου! Δημιούργησε την απόλυτη αίσθηση ζεστασιάς ή την τέλεια δροσιά ενώ κάνεις οικονομία. Έτσι, απολαμβάνεις ιδανική ατμόσφαιρα με τους αγαπημένους σου, χωρίς καμία ανησυχία!