26 / 07 / 2017

R32 – Νέο Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό

R32 – Νέο Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει μια ξεκάθαρη ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος τόσο από τους ανθρώπους αλλά και τις επιχειρήσεις.

  • Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ευθύνη και προνόμιο ταυτόχρονα, για όλους μας.
  • Με αφορμή, την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, η Inventor, από τους πρωτοπόρους στον κλιματισμό, εισάγει στα κλιματιστικά της το νέο ψυκτικό υγρό R32.

Γιατί να επιλέξω R32?

Επιλέγοντας κλιματιστικό με το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32, με 68% χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), προστατεύετε το περιβάλλον απολαμβάνοντας ιδανικές συνθήκες ψύξης και θέρμανσης στο χώρο σας.

Το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32: Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σαν συστατικό του ψυκτικού μέσου R410 (το R-410 είναι μείγμα 50% R-32 και 50% R-125). Η χημική ονομασία είναι διφλουορομεθάνιο.
Η Inventor αντιλαμβάνεται πλέον ότι το R32, ως αποκλειστικό ψυκτικό μέσο για τις ψυκτικές εγκαταστάσεις και όχι ως μέρος μείγματος (του R410), έχει αρκετά θετικά χαρακτηριστικά.

  • Προστατεύει το περιβάλλον, με ελάχιστη επίδραση σε αυτό
  • Μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης
  • Αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει το κλιματιστικό στον χώρο σας
  • Δεν έχει αρνητική επίδραση στο στρώμα του όζοντος
  • Συμβάλει στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη
  • Αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της κλιματιστικής μονάδας σε σύγκριση με το R410
  • Με έως 30% λιγότερο ψυκτικό μέσο, μπορεί να μεταφέρει την ίδια θερμότητα με το R410A
  • Το R32 είναι φιλικό προς τους τεχνικούς, μιας και αποτελείται από ένα συστατικό και έχει εξαιρετικά μικρή τοξικότητα. Ο χειρισμός αυτού του ψυκτικού μέσου είναι εύκολος

Ανακύκλωση

Ένα ακόμα περιβαλλοντικό πλεονέκτημα είναι ότι το R32 δεν είναι μίγμα αλλά ομογενές ρευστό. Έτσι σαν απλό ψυκτικό υγρό, μπορεί να ανακυκλωθεί πιο εύκολα και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μπροστά από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα απαγορεύσει από το 2025 την εισαγωγή κλιματιστικών με ψυκτικό υγρό R-410 Α. Η Inventor, έχει ήδη ξεκινήσει την εισαγωγή κλιματιστικών με ψυκτικό υγρό R32 τόσο για να προετοιμάζεται για τη μελλοντική νομοθεσία αλλά και γιατί θέλει να συμβάλλει υπεύθυνα με τη σειρά της στη μείωση της τρύπας του όζοντος και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιο κλιματιστικό μπορώ να επιλέξω;

Ιδανικός συνδυασμός για την επίτευξη τόσο της αποτελεσματικής προστασίας του περιβάλλοντος όσο και της εξασφάλισης των υψηλών επιπέδων άνεσης στο χώρο σας, μπορεί να αποτελέσει η νέα σειρά κλιματιστικών Life Pro, η οποία διαθέτει την υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ και ψυκτικό υγρό R32 συνδυάζοντας έτσι οικολογική συνείδηση και πρωτοπορία.

Επιλέγοντας τη νέα σειρά κλιματιστικών Life Pro μπορείτε να εξασφαλίσετε:

  1. Καθαρή ατμόσφαιρα
  2. Αξιόπιστες επιδόσεις
  3. Μείωση του κόστους συντήρησης
  • Επιτύχετε ιδανικές συνθήκες στο σημείο που εσείς θέλετε με τη λειτουργία Follow Me και τον έξυπνο αισθητήρα που διαθέτει το Life Pro.
  • Απομακρύνετε την ανεπιθύμητη υγρασία της εσωτερικής μονάδας με τη λειτουργία Blow Xfan.
  • Απολαύστε φρέσκο και καθαρό αέρα χωρίς βακτήρια και μυρωδιές χάρη στον Ιονιστή Plasma και τη Λειτουργία Αυτοκαθαρισμού.

Η σειρά κλιματιστικών Life Pro είναι εδώ για να χαρίσει άνεση και καθαρό περιβάλλον σε εσάς και την οικογένειά σας.
Με τη χρήση του R32 μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη απόδοση και υψηλά επίπεδα άνεσης με πολύ μικρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος.