04 / 05 / 2023

Tips & Tricks για να χρησιμοποιείς σωστά το πλυντήριο πιάτων σου!

Tips & Tricks για να χρησιμοποιείς σωστά το πλυντήριο πιάτων σου!

Μια ακόμη μέρα που είσαι στο τρέξιμο. Έχεις γυρίσει από τη δουλειά, έχεις πάει και έχεις φέρει τα παιδιά από τις δραστηριότητές τους, έχεις μαγειρέψει και τα έχεις όλα έτοιμα για την επόμενη μέρα. Τι μένει; Να πλυθούν τα πιάτα που μαζεύτηκαν! Αλλά δεν σε πειράζει, αφού τη δύσκολη δουλειά την έχει αναλάβει το πλυντήριο πιάτων σου. Ειδικά αν έχεις ένα πλυντήριο πιάτων Clean Pro της Inventor, μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στην εκάστοτε περίσταση κι εσύ να κάτσεις επιτέλους να χαλαρώσεις!

Ξέρουμε λοιπόν πόσο πολύτιμο σου είναι, αφού σε γλιτώνει από έναν τεράστιο κόπο, τόσο τις δύσκολες μέρες, όσο κι εκείνες που μαζεύεις φίλους στο σπίτι για να διασκεδάσετε, να φάτε και να πιείτε μαζί.

Όμως, έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν φροντίζεις την αγαπημένη σου συσκευή, όσο σε φροντίζει κι αυτή; Η φροντίδα της είναι πιο σημαντική από ό,τι φαντάζεσαι, αφού συμβάλει στην καλή λειτουργία της και στο καλύτερο καθάρισμα των πιάτων. Και δε χρειάζεται να μπεις σε ιδιαίτερο κόπο για αυτό! Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές εύκολες συμβουλές, για να το συντηρήσεις σωστά και να το έχεις κοντά σου για πολλά πολλά χρόνια.

Τοποθέτησε τα σκεύη σωστά!

Συχνά προσπαθούμε να βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων όσα περισσότερα σκεύη γίνεται, ή τα τοποθετούμε χωρίς να δίνουμε σημασία στον τρόπο που το κάνουμε, για να ξεμπερδεύουμε νωρίτερα. Ωστόσο, το να τοποθετούμε τα σκεύη με τον κατάλληλο τρόπο στο πλυντήριο είναι πιο σημαντικό από ό,τι θα πίστευε κανείς, αφού έτσι διασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία του νερού και τα πιάτα μας καθαρίζονται πιο αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα φεύγουν και οι πιο δύσκολοι λεκέδες. Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν; enter image description here Αρχικά, τοποθέτησε τα πιάτα και τα μεγάλα σκεύη, όπως ταψιά και κατσαρόλες, στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Αντιθέτως, φλιτζάνια, ποτήρια και μικρά σκεύη θα πρέπει να τοποθετούνται στο επάνω μέρος του πλυντηρίου. Φρόντισε επίσης να υπάρχει επαρκής χώρος ανάμεσα στα σκεύη, προκειμένου το νερό να περνάει εύκολα και να απομακρύνει τα υπολείμματα φαγητού και τις βρομιές. Επιπλέον, τα σκεύη δεν πρέπει να εμποδίζουν την κίνηση των βραχιόνων ψεκασμού.

Διασφάλισε επίσης ότι τα σκεύη είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπουν στο νερό να συσσωρεύεται σε αυτά. Τα ποτήρια, τα μπολ και τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να κοιτούν πάντα προς τα κάτω.

Σημαντικό είναι επίσης, να τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα στο ειδικό καλάθι. Διαχώρισέ τα ανάλογα με το είδος τους και τοποθέτησέ τα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι λαβές να βρίσκονται προς τα πάνω. Αυτό είναι καλό για εσένα, αφού αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί από τις κοφτερές άκρες των μαχαιροπίρουνων, ενώ είσαι σίγουρος πως όταν θα τα αφαιρείς από τη συσκευή, δεν θα αγγίξεις το σημείο που έρχεται σε επαφή με το φαγητό. Ωστόσο, με τα πλυντήρια πιάτων Clean Pro της Inventor δε χρειάζεται να δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, καθώς διαθέτουν ειδικό συρτάρι για τα μαχαιροπίρουνα, οπότε η τοποθέτησή τους είναι ακόμη πιο εύκολη και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Extra tip: Όταν δεν έχεις πολλά σκεύη για πλύσιμο, επίλεξε το ειδικό πρόγραμμα για μισή πλύση ή πλύση σε ζώνες που διαθέτουν τα πλυντήρια Clean Pro της Inventor, για να κάνεις οικονομία, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση νερού και ενέργειας!

Καθάρισε το πλυντήριό σου!

Ναι! Καλά κατάλαβες. Ακόμη και οι ηλεκτρικές συσκευές που προορίζονται για καθάρισμα απαιτούν την υγιεινή τους, γιατί έτσι διασφαλίζεται απόλυτη καθαριότητα σε κάθε πλύση. Παράλληλα, δίνοντας σημασία στην υγιεινή του πλυντηρίου σου, συμβάλλεις στη σωστή συντήρησή του και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του. Τα βήματα είναι πολύ απλά!

enter image description here Αφαίρεσε το φίλτρο και καθάρισέ το πολύ προσεκτικά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.

Βρέξε με ζεστό νερό ένα πανί μικροϊνών και καθάρισε με αυτό τα λάστιχα της πόρτας, στα οποία είναι πιθανό να έχουν παραμείνει υπολείμματα φαγητού που δημιουργούν δυσάρεστες οσμές. Έλεγξε τους βραχίονες ψεκασμού και βεβαιώσου πως καμία οπή δεν είναι βουλωμένη. Καθάρισέ τις με μια οδοντογλυφίδα. Στο κάτω μέρος του πλυντηρίου, τοποθέτησε μια κούπα με λευκό ξίδι και στο πάνω μέρος, μια κούπα με μαγειρική σόδα που θα έχεις γεμίσει μέχρι τη μέση. Έπειτα, επίλεξε ένα πρόγραμμα των πλυντηρίων Clean Pro με υψηλή θερμοκρασία και βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία. Το ξίδι θα εξαφανίσει υπολείμματα από φαγητό και από απορρυπαντικό που έχουν συσσωρευτεί εσωτερικά του πλυντηρίου, ενώ η σόδα θα εξαφανίσει δυσάρεστες οσμές και θα προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, άσε την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή 15-20 λεπτά κι έπειτα σκούπισε το εσωτερικό με ένα πανί. Τοποθέτησε ξανά το φίλτρο και απόλαυσε ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε πλύση.

Επανέλαβε τη διαδικασία ανά 6 μήνες και θα έχεις ένα πλυντήριο πιάτων που λάμπει από καθαριότητα και λειτουργεί αποτελεσματικά!

Extra tip: Δοκίμασε να τοποθετήσεις μερικές φλούδες λεμόνι μέσα στο καλάθι των μαχαιροπίρουνων πριν από κάθε πλύση. Η μυρωδιά από το λεμόνι θα προσφέρει φρεσκάδα και απόλυτη αίσθηση καθαριότητας!

Ένα πλυντήριο πιάτων μπορεί πραγματικά να γίνει η αγαπημένη σου ηλεκτρική συσκευή, ειδικά αν διαθέτει τεχνολογία για πιάτα που αστράφτουν από καθαριότητα και λειτουργίες που σου χαρίζουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, όπως τα πλυντήρια πιάτων Clean Pro της Inventor. Δώσε στη συσκευή σου τη σημασία που χρειάζεται και αυτή θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.