12 / 05 / 2022

Προετοίμασε το κλιματιστικό σου να υποδεχτεί το καλοκαίρι!

Προετοίμασε το κλιματιστικό σου να υποδεχτεί το καλοκαίρι!

To καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει! Το ίδιο όμως συμβαίνει και στις τιμές ενέργειας που φαίνεται να ανεβαίνουν σταθερά και σε βάζουν σε σκέψεις για το πως μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση για να μην επιβαρυνθείς κι άλλο.

Ήξερες ότι η ελλιπής συντήρηση επιβαρύνει το κλιματιστικό σου αλλά και την τσέπη σου αφού όταν δεν καθαρίζεις με συνέπεια τα φίλτρα, η κατανάλωση από την χρήση της μονάδας αυξάνεται; Η λύση λοιπόν είναι να δώσεις την φροντίδα που αξίζει στο κλιματιστικό σου για να το ρυθμίσεις άφοβα στην λειτουργία ψύξης, κάνοντας οικονομία στο μέγιστο!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα σε βοηθήσει επίσης να κρατήσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου σε υψηλά επίπεδα, αλλά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για να απολαύσεις τη ζωή χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους που προκύπτουν από την ελλιπή συντήρηση της μονάδας.
enter image description here
Τα βήματα για τον καθαρισμό των φίλτρων είναι πολύ απλά και δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από μια σκάλα για να φτάσεις το Inventor κλιματιστικό σου και ένα πινέλο! Πολύ σημαντικό: Αφαίρεσε το κλιματιστικό σου από το ρεύμα καθ’ όλη την διάρκεια της συντήρησης!
1) Το πλαστικό κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας ανοίγει συνήθως πολύ εύκολα με κλιπ, ενώ τα φίλτρα αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Βγάλε τα φίλτρα και τίναξε ή βούρτσισέ τα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό ακροφύσιο με το βουρτσάκι.
2) Αν τα φίλτρα είναι πολύ βρόμικα, τότε μπορείς να τα πλύνεις με χλιαρό νερό και κάποιο πολύ ελαφρύ απορρυπαντικό, αρκεί να μην αφήσεις υπολείμματα και να ξεπλύνεις πολύ καλά. Το πλύσιμο θα πρέπει να γίνει από την εσωτερική μεριά των φίλτρων προς την εξωτερική λόγω της πυκνής πλέξης τους για καλύτερα αποτελέσματα. Πριν την επανατοποθέτηση θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
3) Αν το κλιματιστικό σου διαθέτει φίλτρα κατακράτησης των μικροσωματιδίων, όπως φίλτρο HEPA & φίλτρο τριπλής δράσης, θα πρέπει επίσης να καθαριστούν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι την ηλεκτρική σου σκούπα και να τα αφήσεις έξω στον ήλιο – χωρίς να εκτίθενται απευθείας στις ηλιακές ακτίνες- για μία περίπου ώρα.
4) Σε ό,τι αφορά τις περσίδες, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Αν βγαίνουν εύκολα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με τα φίλτρα. Αν αφαιρούνται δύσκολα, τότε θα πρέπει να τις καθαρίσεις επί τόπου με υγρά πανάκια. Ανακάτεψε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό με θερμό νερό. Βρέξε με αυτό ένα καθαρό πανί και σκούπισε τις γρίλιες. Στέγνωσε με ένα άλλο, νωπό πανί, που απλώς έχεις βουτήξει σε νερό. Για να καθαρίσεις τις περσίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο για να φτάσεις στα δύσκολα σημεία και να καθαρίσεις πολύ αποτελεσματικά σκόνες και μικρόβια.
5) Σε ότι αφορά το υπόλοιπο κέλυφος του κλιματιστικού όπως πρόσοψη, πλαϊνά και λοιπά, καθάρισε μόνο με ένα νωπό πανί που έχει προηγουμένως ποτιστεί με νερό και στυμμένο καλά ώστε να μην υπάρξουν σταγόνες νερού επάνω στο κλιματιστικό.

Και έτσι, σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να αναβαθμίσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου, να αισθάνεσαι πραγματική ασφάλεια και να προστατεύσεις την υγεία την δική σου και της οικογένειάς σου. Είναι μια επένδυση που θα αποδώσει σε μικρό βάθος χρόνου, θα βοηθήσει το κλιματιστικό σου να παραμένει σαν καινούργιο αλλά και την τσέπη σου αφού θα δεις την διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος, και θα σε εξοπλίσει με ένα πραγματικά αποδοτικό και αθόρυβο μέσο για την ψύξη του σπιτιού σου!