07 / 10 / 2022

Πλυντήρια Πιάτων: από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα!

Πλυντήρια Πιάτων: από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα!

Τον έχεις αποθεώσει πολλές φορές, μετά από μεγάλο τραπέζι, μετά από πολύωρο μαγείρεμα, ή μετά από δύσκολη μέρα στη δουλειά, που απλά δεν χρειάζεται να προσθέσεις στις έγνοιες σου και το πλύσιμο των πιάτων. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το γεμίσεις με τα βρώμικα σκεύη και με το πάτημα ενός κουμπιού, τα μαχαιροπήρουνα και τα πιάτα σου είναι πιο καθαρά και αστραφτερά από ποτέ. Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελες να αναφωνήσεις το όνομα αυτού που εφηύρε το πλυντήριο πιάτων, την πιο σημαντική και χρήσιμη κατά τη γνώμη σου εφεύρεση! enter image description here
Η πρώτη πατέντα που έμοιαζε με πλυντήριο πιάτων δημιουργήθηκε από τον Joel Houghton το 1850 και δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ξύλινο μηχάνημα που έριχνε νερό στα πιάτα όταν ένας τροχός περιστρεφόταν χειροκίνητα.
enter image description here H κυρία Josephine Cochrane, από το Shelbyville του Ιλινόι, αποφάσισε όμως ότι δεν ήταν αρκετά καλό για τις ανάγκες της και αποφάσισε να σχεδιάσει το δικό της πλυντήριο πιάτων το 1886. Η κυρία αυτή διοργάνωνε πολλά κοσμικά πάρτι και ήταν περήφανη για τα σερβίτσια της, που διατηρούνταν στην οικογένειά της από τον 17ο αιώνα. Όμως, το υπηρετικό προσωπικό δεν έπλενε τα πιάτα αυτά με προσοχή μετά από κάθε πάρτι με αποτέλεσμα να τους προκαλούν όλο και περισσότερες φθορές. Γι’ αυτό πήρε την κατάσταση στα χέρια της!
enter image description here Έτσι, έστησε ένα εργαστήριο στην αποθήκη της, πήρε διαστάσεις από τα πιάτα της και σχεδίασε συρματένιες βάσεις για να τα κρατάνε. Τοποθέτησε αυτές τις βάσεις μέσα σε έναν τροχό κι έπειτα τοποθέτησε τον τροχό μέσα σε μια μπανιέρα. Ο τροχός περιστρεφόταν ενόσω ζεστό νερό με σαπούνι χυνόταν από πάνω, πέφτοντας πάνω στα πιάτα. Ύστερα, καθαρό ζεστό νερό χυνόταν πάνω τους για να τα καθαρίσει και τελικά, τα πιάτα στεγνώνονταν στον αέρα. Το πείραμα είχε πετύχει! enter image description here Το 1924 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο William Howard Livens εφηύρε ένα μικρό πλυντήριο πιάτων κατάλληλο για οικιακή χρήση. Περιλάμβανε τα περισσότερα από τα σχεδιαστικά στοιχεία που εμφανίζονται στα σημερινά μοντέλα: μια μπροστινή πόρτα για φόρτωση των πιάτων, μια σχάρα για τα βρώμικα σερβίτσια και έναν περιστρεφόμενο ψεκαστήρα. Ήταν το πρώτο μηχάνημα κατάλληλο για οικιακή χρήση και παρουσιάστηκε σε μια εποχή που οι μόνιμες υδραυλικές εγκαταστάσεις και το τρεχούμενο νερό στο σπίτι γίνονταν ολοένα και πιο συνηθισμένα.

Τώρα ξέρεις ποιους πρέπει να ευγνωμονείς!

Φτάνοντας πια στο σήμερα, το πλυντήριο πιάτων είναι από τις πιο διαδεδομένες και πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές που βοηθά τις σύγχρονες γυναίκες που θεωρούν, όπως η Cochrane, το πλύσιμο των πιάτων όχι μόνο βαρετό αλλά και χρονοβόρο για την έντονη και απαιτητική καθημερινότητά τους!

Ξέρουμε ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, γι΄ αυτό και προσθέσαμε την κατηγορία των πλυντηρίων πιάτων στα προϊόντα μας, ενσωματώνοντας σε αυτά εξελιγμένες τεχνολογίες που θα κάνουν την ζωή σου, ακόμη πιο εύκολη! Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, επιτραπέζιου ή ελεύθερου τύπου, μικρού ή και μεγαλύτερου μεγέθους η νέα σειρά πλυντηρίων πιάτων Clean Pro θα καλύψει κάθε ανάγκη, για πολλά ή λιγότερα σκεύη σε καθημερινό επίπεδο και θα σου χαρίσει την απόλυτη άνεση στο πλύσιμο των πιάτων!
enter image description here

Υψηλό επίπεδο καθαριότητας

Στο πλυντήριο πιάτων αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 70 βαθμούς Κελσίου, για την αποτελεσματική εξουδετέρωση των μικροβίων, όπως πολύ σωστά είχε υποστηρίξει και η Cochrane, σε αντίθεση με το πλύσιμο στο χέρι! enter image description here

Πολύτιμη εξοικονόμηση νερού

Το πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιεί επτά φορές λιγότερο νερό σε χρονικό διάστημα 10 ετών σε σύγκριση με το πλύσιμο στο χέρι. Ακόμη και τα μεγαλύτερα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν περίπου 10 λίτρα νερού ανά κύκλο, ενώ οι περισσότεροι νεροχύτες χρειάζονται 20-30 λίτρα νερό για να γεμίσουν!
enter image description here

Περισσότερος ελεύθερος χρόνος

Για το γέμισμα του πλυντηρίου πιάτων απαιτούνται περίπου 15 λεπτά, ενώ για να πλύνεις στο χέρι ένα πλήρες φορτίο με σκεύη που προοριζόταν για το πλυντήριο σου θα σπαταλήσεις περίπου 1 ώρα από τον προσωπικό σου χρόνο!
enter image description here

Ευελιξία & Οικονομία

Η Λειτουργία Express, με μειωμένο κύκλο πλύσης και στεγνώματος, είναι ιδανική για τις περιπτώσεις που θες τα πιάτα σου να πλυθούν σε χρόνο dt! Κατά τη διάρκεια της πλύσης, η θερμοκρασία αυξάνεται αυτόματα για να επιτευχθεί υψηλό αποτέλεσμα καθαριότητας σε λιγότερο χρόνο.
enter image description here Επειδή το πλύσιμο των πιάτων έχει πάψει να είναι δημιουργική ασχολία, μπορείς να έχεις καθαρά και στεγνά πιάτα σε μόλις 60’ και να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ευχαριστεί, χάρη στη λειτουργία
Πλύση σε 1 ώρα!Το πλυντήριό σου φροντίζει και για την οικονομία του σπιτιού σου και προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες σου. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις να στο πλυντήριο μόνο τα πιάτα που λέρωσες για το μαγείρεμα ή τα βρώμικα πιάτα που προέκυψαν από το βραδινό, επιλέγοντας την λειτουργία Πλύση σε Ζώνες. Αναλόγως, το πλυντήριο σου, θα καθαρίσει τα σκεύη που θα έχεις συγκεντρώσει μόνο στην πάνω ή στην κάτω ζώνη, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια!
enter image description here Αντίστοιχα, μπορείς να επιλέξεις το Πρόγραμμα Μισής Πλύσης για τις περιπτώσεις που έχεις λίγα σκεύη για πλύσιμο, για παράδειγμα τη μισή ποσότητα από αυτή που χωράει το πλυντήριο. Έτσι ξεμπερδεύεις και πιο γρήγορα με το πλύσιμο και εξοικονομείς νερό και ρεύμα για ακόμη περισσότερη οικονομία.
enter image description here Με το Πρόγραμμα ECO, έχεις αστραφτερά αποτελέσματα στην πλύση, όπως αυτά που ήθελε η Cochrane για τις δικές της πορσελάνες, με τη χαμηλότερη κατανάλωση νερού και ενέργειας!
enter image description here Από τον 17ο αιώνα έως σήμερα η αναγκαιότητα για γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο των σκευών έχει κάνει τα πλυντήρια πιάτων να είναι ο πολύτιμος σύμμαχός σου τόσο στην έντονη καθημερινότητα όσο και στα οικογενειακά τραπεζώματα! Σήμερα, ενσωματώνουμε την τεχνολογία του αύριο και στα πλυντήρια πιάτων Inventor, για να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με όσα πραγματικά σε ευχαριστούν!