24 / 11 / 2023

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις αντλίες θερμότητας!

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις αντλίες θερμότητας!

Ακούς συνέχεια πλέον για τις αντλίες θερμότητας. Ακούς ότι είναι η πιο οικονομική και βιώσιμη επιλογή για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης. Αν δεν το έχεις ψάξει ιδιαίτερα, σίγουρα έχεις μερικές βασικές απορίες. «Είναι κατάλληλες για το σπίτι μου;», «Πού να απευθυνθώ;», «Τι εργασίες χρειάζονται;», «Είναι κατάλληλες μόνο για μεγάλα σπίτια ή και για διαμέρισμα;».

Είτε χτίζεις νέο σπίτι, είτε ανακαινίζεις, είτε απλά σκέφτεσαι τι εναλλακτικές υπάρχουν για να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου, να κάνεις οικονομία και να σου φύγει επιτέλους αυτός ο πονοκέφαλος που έχεις κάθε χρόνο για την εξοικονόμηση ενέργειας, έπεσες στο κατάλληλο άρθρο!

Έχουμε συγκεντρώσει τις απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις!

enter image description here

Τι ακριβώς είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας αέρος νερού (όπως είναι η πλήρης ονομασία του συστήματος που συνδέεται σε δίκτυο νερού για κατοικίες αλλά και άλλους, μεγαλύτερους χώρους) σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης (αερίου ή πετρελαίου) σε κατοικίες. Το σύστημα δίνει λύσεις τόσο στη θέρμανση, όσο και στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης καθώς επίσης και στην ψύξη για τους θερινούς μήνες.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα μιας αντλίας θερμότητας που την κάνει την οικονομικότερη λύση;

Η αντλία θερμότητας έχει την ιδιότητα να απορροφά (αντλεί) θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και να την αποδίδει στο χώρο μας. Η εξοικονόμηση στη διαδικασία αυτή έγκειται στο γεγονός πως με 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας το σύστημα μπορεί να αποδώσει έως και 5 kW θερμικής ενέργειας στην κατοικία μας. Η απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον είναι δυνατή ακόμα και σε εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν (έως και -25°C). Ουσιαστικά λοιπόν μεταφέρουν θερμότητα, αντί να την παράγουν όπως τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Τη θερινή περίοδο, λειτουργούν με τον αντίστροφο τρόπο, δηλαδή αποβάλλουν τη θερμότητα του χώρου μας στο περιβάλλον. Η ιδιότητά τους να μεταφέρουν και όχι να παράγουν ενέργεια τις κατατάσσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αεροθερμική ενέργεια).

Μένω σε διαμέρισμα. Μπορώ να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας;

Ναι, φυσικά και μπορείς. Οι αντλίες θερμότητας Inventor είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν άνεση, ενώ ο προσεκτικά μελετημένος σχεδιασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα μονάδες με μικρές διαστάσεις, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία ή σε χώρους περιορισμένων τετραγωνικών.  Η δυνατότητα προσαγωγής νερού έως και 65°C επιτρέπει τη συνεργασία τους με τα υφιστάμενα θερμαντικά σώματα, δηλαδή τα σώματα καλοριφέρ που οι περισσότεροι ήδη έχουμε.

Ποιο είναι το κόστος και ο χρόνος εγκατάστασης μιας αντλίας θερμότητας;

Με δεδομένο πως δεν απαιτείται εκσκαφή ή γεώτρηση όπως στα γεωθερμικά συστήματα, η μονάδα τοποθετείται όπως ένα κλασσικό κλιματιστικό. Το κόστος εγκατάστασης είναι μικρό και εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από την εφαρμογή. Δε χρειάζεται λεβητοστάσιο, χώρος για αποθήκευση καυσίμων, καπνοδόχος ή κάποιου είδους αερισμός. Το υδραυλικό μέρος (κυκλοφορητής, ασφαλιστικές διατάξεις, δοχείο διαστολής κλπ) συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα και έτσι η εγκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο ώρες. enter image description here

Οι αντλίες θερμότητας χρειάζονται κάποια συντήρηση;

Όπως ένα κλιματιστικό, έτσι και η αντλία θερμότητας χρειάζεται μια ετήσια συντήρηση, ώστε να γίνεται μεταξύ άλλων καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας ή και του κυκλώματος θέρμανσης, ανάλογα με την εφαρμογή. Έτσι προστατεύεται η μονάδα, διατηρώντας παράλληλα την άριστη απόδοσή της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι σου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος λειτουργίας.

Είναι όντως φιλικές προς το περιβάλλον;

Οι αντλίες θερμότητας Inventor, με ενεργειακή κλάση Α+++, παράγουν θερμότητα από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (αεροθερμική ενέργεια), δε χρησιμοποιούν άμεσα καύση ορυκτών καυσίμων, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό τις καθιστά την ιδανική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λύση για τη θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού στο σπίτι μας. Ο συνδυασμός τους μάλιστα και με φωτοβολταϊκά προσδίδει το βέλτιστο ενεργειακό αποτύπωμα.

Πόσο ασφαλείς είναι;

Απόλυτα ασφαλείς καθώς λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς καύση πετρελαίου ή αερίου και κάποιους πιθανούς κινδύνους που αυτά συνεπάγονται. Επιπλέον, ξεχνάμε πιθανές διαρροές, αναθυμιάσεις, δυσάρεστες οσμές και προβλήματα κατά την παραλαβή καυσίμων.

Γιατί είναι ολοκληρωμένη λύση;

Γιατί καλύπτει τις ανάγκες κάθε χώρου για όλη τη διάρκεια του έτους προσφέροντας: -Ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό -Θέρμανση με καλοριφέρ -Κλιματισμό και θέρμανση με fan coils -Ζεστό νερό χρήσης
enter image description here

Γιατί να επιλέξω αντλίες θερμότητας Inventor;
Άνεση, ευελιξία κι ευκολία στην εγκατάσταση

Οι αντλίες θερμότητας Inventor είναι σχεδιασμένες με κριτήρια την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, με ευρεία γκάμα ενιαίου και διαιρούμενου τύπου, καθώς και με μονάδες διαιρούμενου τύπου με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού. Οι μονάδες έχουν μικρές διαστάσεις για να μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία ή σε χώρους περιορισμένων τετραγωνικών. Στην περίπτωση των αντλιών με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού, δεν απαιτείται αγορά δοχείου νερού ή σύνδεση του υπάρχοντος με την αντλία θερμότητας. Συνεπώς, δεν υπάρχει ζήτημα συμβατότητας ή προβλήματος κατά τη σύνδεση, εξασφαλίζοντας εγγυημένο αποτέλεσμα κατά την παραγωγή ζεστού νερού. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός και η δυνατότητα εντοιχισμού του, αναβαθμίζει την αισθητική της κουζίνας σου, διασφαλίζοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι. Η εγκατάσταση είναι απλή και διαρκεί λίγες ώρες, αφού η μονάδα τοποθετείται όπως ένα κλιματιστικό!

After Sales Service με την αξιοπιστία της Inventor

Το εξειδικευμένο τεχνικό δίκτυο της Inventor διαθέτει την απαραίτητη γνώση κι εμπειρία στον κλάδο. Είναι λοιπόν πάντα στο πλευρό σου για να επιλύσει οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να προκύψει. Επιπλέον, η Inventor για περισσότερο από μισό αιώνα παρέχει συστήματα κλιματισμού αξιόπιστα και αποδοτικά που εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Σκέφτομαι να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας Inventor. Με ποιον θα πρέπει να μιλήσω; Ποια διαδικασία να ακολουθήσω;

Μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα επικοινωνίας της Inventor κι εμείς θα σε φέρουμε σε επαφή με έναν πιστοποιημένο και έμπειρο εγκαταστάτη που θα επισκεφτεί τον χώρο σου, ώστε να αξιολογήσει τις ανάγκες του. Είτε πρόκειται για υφιστάμενη κατοικία, είτε για νέα, το μυστικό για μια επιτυχημένη τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, είναι η σωστή μελέτη και επιλογή της κατάλληλης μονάδας για τον χώρο. Σκέψου όπως θα σκεφτόσουν πριν αγοράσεις ένα απλό κλιματιστικό. Θα επέλεγες τα btu με βάση τις ανάγκες του χώρου που θα εγκατασταθεί. Αφού λοιπόν γίνει η εκτίμηση των αναγκών του σπιτιού σου και των απαραίτητων εργασιών, θα ακολουθήσει η πρόταση για τη μονάδα που θα χρειαστείς.

Αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου, επιλέγοντας την αντλία θερμότητας Inventor που ταιριάζει στο σπίτι σου. Εξοικονόμησε ενέργεια απολαμβάνοντας άνεση και σιγουριά χάρη στην αξιοπιστία και υποστήριξη της Inventor.