15 / 09 / 2023

Νικήστε το κρύο με αντλίες θερμότητας Inventor!

Νικήστε το κρύο με αντλίες θερμότητας Inventor!

Όλο και πιο συχνά ακούς γι’ αυτήν τελευταία. Κι ακούς να την περιγράφουν ως την πιο βιώσιμη λύση, ή την «πράσινη» επιλογή για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σου. Μιλάμε φυσικά για τις αντλίες θερμότητας που έκαναν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Και είναι λογικό, αφού η ανάγκη να στραφούμε σε πιο οικονομικές και βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού μας αυξήθηκε. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιληφθεί ότι είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε κινήσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Γιατί λοιπόν μιλάνε όλοι για τις αντλίες θερμότητας;

enter image description here

Οι αντλίες θερμότητας έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης καθώς αποδίδουν στον χώρο πολλαπλάσια ενέργεια σε σύγκριση με αυτή που απαιτούν για τη λειτουργία τους. Αντλούν θερμική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μεταφέρουν στον χώρο μας μέσω του ψυκτικού κυκλώματος και του δικτύου νερού. Ουσιαστικά δηλαδή μεταφέρουν θερμότητα, αντί να την παράγουν όπως τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Τη θερινή περίοδο, λειτουργούν με τον αντίστροφο τρόπο, δηλαδή αποβάλλουν τη θερμότητα του χώρου μας στο περιβάλλον. Έτσι, αυτή η ιδιότητά τους τις κατατάσσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τι σου προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας Inventor;

Στην Inventor φροντίζουμε πάντα να φέρνουμε την τεχνολογία του αύριο σπίτι σου! Οι σειρές Matrix και X-Force εξασφαλίζουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και απόλυτη άνεση, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σου. Όλα τα μοντέλα συμμετέχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα Εξοικονομώ 2021 και Εξοικονομώ 2023 κι εμπίπτουν στις υψηλότερες κατηγορίες χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα:

-Είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού όλο τον χρόνο

-Είναι λύση φιλική προς το περιβάλλον

-Είναι το πιο οικονομικό σύστημα θέρμανσης με χαμηλό κόστος συντήρησης κι άμεση απόσβεση, ενώ δεν απαιτείται η προαγορά καύσιμης ύλης

-Εξοικονομούν ενέργεια με το 66%-80% της θερμότητας να προέρχεται από ανανεώσιμη πηγή

-Έχουν υψηλή απόδοση ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες

Η πιο οικονομική κι ευέλικτη λύση!

enter image description here Από όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι οι αντλίες θερμότητας Inventor σε βοηθάνε να κάνεις οικονομία, φροντίζοντας και για το περιβάλλον. Σχεδιασμένες με κριτήρια την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν μία ολοκληρωμένη λύση για τη θέρμανση, την ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του χώρου σου, ενώ λειτουργούν αποδοτικά, ακόμη και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες!  Παράλληλα, η ευρεία γκάμα αντλιών θερμότητας ενιαίου και διαιρούμενου τύπου, καθώς και μονάδες διαιρούμενου τύπου με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία και εγγυημένο αποτέλεσμα. Ο προσεκτικά μελετημένος σχεδιασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα μονάδες με μικρές διαστάσεις, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία ή σε χώρους περιορισμένων τετραγωνικών. Στην περίπτωση των αντλιών με ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού, δεν απαιτείται αγορά δοχείου νερού ή σύνδεση του υπάρχοντος με την αντλία θερμότητας. Συνεπώς, δεν υπάρχει ζήτημα συμβατότητας ή προβλήματος κατά τη σύνδεση, εξασφαλίζοντας εγγυημένο αποτέλεσμα κατά την παραγωγή ζεστού νερού. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός και η δυνατότητα εντοιχισμού του, αναβαθμίζει την αισθητική της κουζίνας σου, διασφαλίζοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι. 

Ευκολία και για τον εγκαταστάτη!

enter image description here Εννοείται ότι όσο πιο απλή είναι η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας, τόσο διευκολύνεται ο εγκαταστάτης, κάτι που επηρεάζει φυσικά κι εσένα, αφού έτσι ξέρεις ότι η τοποθέτηση θα γίνει σωστά. Το κόστος εγκατάστασης των αντλιών θερμότητας Inventor είναι σχετικά χαμηλό και η διαδικασία απλή. Η μονάδα τοποθετείται όπως ένα κλασικό κλιματιστικό, χωρίς να χρειάζεται λεβητοστάσιο, δεξαμενή για αποθήκευση καυσίμων, καμινάδα ή κάποιου είδους αερισμός και έτσι η εγκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγες μόνο ώρες. Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου, ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα και δίκτυο σωληνώσεων χωρίς επεμβάσεις εσωτερικά. 

Άριστη απόδοση με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος

Η τεχνολογική τους υπεροχή και ο ειδικός σχεδιασμός των αντλιών θερμότητας Inventor εγγυώνται ότι λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμη και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -25°C, προσφέροντας υψηλή απόδοση. Επομένως, όπου κι αν βρίσκεται το σπίτι σου δε χρειάζεται να ανησυχείς για την αποτελεσματική θέρμανση του σπιτιού σου.

Βρες την αντλία θερμότητας Inventor που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του χώρου σου, επιλέγοντας από την πλήρη γκάμα της σε ανταγωνιστικές τιμές κι απόλαυσε εξοικονόμηση ενέργειας, απόλυτη άνεση και σιγουριά, χάρη στην αξιοπιστία και άμεση υποστήριξη της Inventor.