10 / 11 / 2022

Μαθήματα…οικονομίας και το χειμώνα από το κλιματιστικό σου!

Μαθήματα…οικονομίας και το χειμώνα από το κλιματιστικό σου!

Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς θα κάνεις τη συντήρηση του κλιματιστικού σου εύκολα και γρήγορα, για οικονομία και πραγματική απόδοση στη θέρμανση!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον χειμώνα έχει ξεκινήσει, οι θερμοκρασίες σιγά σιγά πέφτουν κι εσύ κάνεις τις πράξεις για να δεις πως θα ζεσταθείς φέτος το χειμώνα και να μην ξοδέψεις μια περιουσία.

Επειδή αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες σου, κάναμε εμείς τους υπολογισμούς για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή του πιο οικονομικού τρόπου για πραγματική ζεστασιά στο σπίτι σου, που δεν είναι άλλος από το κλιματιστικό!

Η επιλογή όμως δεν αρκεί, πρέπει να μείνεις πιστός σε αυτή, φροντίζοντας το κλιματιστικό σου για να στο ανταποδίδει καθημερινά, ολόκληρο το χειμώνα! Και πώς το κάνεις αυτό;

Είναι απλό, καθάρισε τα φίλτρα! Κάνε μια mini συντήρηση στη μονάδα απλά, εύκολα και γρήγορα και δες τα οφέλη σε όλα τα παρακάτω:

enter image description here

- Εξοικονόμηση ενέργειας / Αποδοτική θέρμανση – όσο πιο βρώμικα τα φίλτρα τόσο πιο πολύ ρεύμα καταναλώνει το κλιματιστικό σου για να αποδώσει! Τα επιβαρυμένα φίλτρα, δηλαδή, κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του κλιματιστικού σου, μειώνοντας δραστικά την απόδοσή του στη θέρμανση. Μένοντας συνεπής στον καθαρισμό τους, συμβάλλεις στην απροβλημάτιστη λειτουργία του κλιματιστικού σου, για να το έχεις κοντά σου και να σε ζεσταίνει ακόμη περισσότερα χρόνια!
enter image description here - Υγιεινή ατμόσφαιρα – τα φίλτρα κατακρατούν σκόνη, μικρόβια και αλλεργιογόνα που διαφορετικά θα εισέρχονταν στον αέρα του σπιτιού σου. Κράτησέ τα καθαρά για να ενισχύσεις την αποτελεσματικότητά τους, να διασφαλίσεις μια πραγματικά υγιεινή ατμόσφαιρα και να προστατεύσεις την οικογένειά σου, ειδικότερα το χειμώνα που οι ιώσεις καλά κρατούν!
enter image description here - Αθόρυβη λειτουργία – σίγουρα μπορείς να το υποθέσεις αλλά είμαστε εδώ για να σου το επιβεβαιώσουμε: τα βρώμικα φίλτρα του κλιματιστικού σου, επηρεάζουν και τη στάθμη θορύβου που θα λειτουργήσει. Και αυτό γιατί η μονάδα κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να αποδώσει σωστά, αυξάνοντας έτσι αναπόφευκτα και τον θόρυβο που κάνει.

Δεν είναι πυρηνική φυσική! Τα βήματα για τον καθαρισμό των φίλτρων είναι πολύ απλά και δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από μια σκάλα για να φτάσεις το Inventor κλιματιστικό σου! Έτσι, κάνεις και τη γυμναστική σου

Πολύ σημαντικό: Αφαίρεσε το κλιματιστικό σου από το ρεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της συντήρησης! enter image description here 1) Το πλαστικό κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας ανοίγει συνήθως πολύ εύκολα με κλιπ, ενώ τα φίλτρα αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Βγάλε τα φίλτρα και τίναξε ή βούρτσισέ τα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό ακροφύσιο με το βουρτσάκι.

2) Αν τα φίλτρα είναι πολύ βρόμικα, τότε μπορείς να τα πλύνεις με χλιαρό νερό και κάποιο πολύ ελαφρύ απορρυπαντικό, αρκεί να μην αφήσεις υπολείμματα και να ξεπλύνεις πολύ καλά. Το πλύσιμο θα πρέπει να γίνει από την εσωτερική μεριά των φίλτρων προς την εξωτερική λόγω της πυκνής πλέξης τους για καλύτερα αποτελέσματα. Πριν την επανατοποθέτηση θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
enter image description here 3) Αν το κλιματιστικό σου διαθέτει φίλτρα κατακράτησης των μικροσωματιδίων, όπως φίλτρο HEPA & φίλτρο τριπλής δράσης, θα πρέπει επίσης να καθαριστούν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι την ηλεκτρική σου σκούπα και να τα αφήσεις έξω στον ήλιο – χωρίς να εκτίθενται απευθείας στις ηλιακές ακτίνες- για μία περίπου ώρα.

4) Σε ό,τι αφορά τις περσίδες, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Αν βγαίνουν εύκολα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με τα φίλτρα. Αν αφαιρούνται δύσκολα, τότε θα πρέπει να τις καθαρίσεις επί τόπου με υγρά πανάκια. Ανακάτεψε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό με ζεστό νερό. Βρέξε με αυτό ένα καθαρό πανί και σκούπισε τις γρίλιες. Στέγνωσε με ένα άλλο, νωπό πανί, που απλώς έχεις βουτήξει σε νερό. Για να καθαρίσεις τις περσίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο για να φτάσεις στα δύσκολα σημεία και να καθαρίσεις πολύ αποτελεσματικά σκόνες και μικρόβια.
enter image description here 5) Σε ότι αφορά το υπόλοιπο κέλυφος του κλιματιστικού όπως πρόσοψη, πλαϊνά και λοιπά, καθάρισε μόνο με ένα νωπό πανί που έχει προηγουμένως ποτιστεί με νερό και στυμμένο καλά ώστε να μην υπάρξουν σταγόνες νερού επάνω στο κλιματιστικό. enter image description here

Κάνε πράξη τη θεωρία και σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να αναβαθμίσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου, να αισθάνεσαι πραγματική ασφάλεια και να προστατεύσεις την υγεία τη δική σου και της οικογένειάς σου. Είναι μια επένδυση που θα αποδώσει σε μικρό βάθος χρόνου, θα βοηθήσει το κλιματιστικό σου να παραμένει σαν καινούργιο αλλά και τα οικονομικά σου αφού θα δεις την διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος, και θα σε εξοπλίσει με ένα πραγματικά αποδοτικό και αθόρυβο μέσο για την θέρμανση του σπιτιού σου!