19 / 05 / 2023

Μάθε όλα τα μυστικά για καθαρά και ευωδιαστά ρούχα!

Μάθε όλα τα μυστικά για καθαρά και ευωδιαστά ρούχα!

Πόσο ωραία νιώθεις όταν φοράς ένα καθαρό ρούχο που μυρίζει ωραία; Ή όταν μόλις έχεις κάνει μπάνιο και ξαπλώνεις σε καθαρά, ευωδιαστά σεντόνια; Τα καθαρά ρούχα και υφάσματα που μοσχοβολάνε καθαριότητα μας προκαλούν αμέσως μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης! Εκτός από αυτό, τώρα που αλλάζει η εποχή και θα χρειαστεί να αλλάξουμε τα ρούχα στις ντουλάπες μας, είναι σημαντικό να αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικά μας καθαρά, για να μας υποδεχτούν έτσι και το φθινόπωρο και να μην χρειάζεται να τα ξαναπλένουμε.

Και για να πετύχουμε αυτή την καθαριότητα και φρεσκάδα, δεν παίζει ρόλο μόνο το απορρυπαντικό και το μαλακτικό που χρησιμοποιούμε. Σημασία έχει και το πλυντήριο ρούχων μας και οι λειτουργίες που διαθέτει. Σημασία έχει επίσης και ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε. Έχουμε μαζέψει λοιπόν μερικές συμβουλές για τη χρήση του πλυντηρίου, που αν τις ακολουθήσεις η δουλειά σου θα γίνει λίγο πιο εύκολη, αφού δεν θα χρειαστεί να βάζεις το ένα πλυντήριο μετά το άλλο για να έχεις καθαρά και μυρωδάτα ρούχα!

Tips για πεντακάθαρα ρούχα!

enter image description here Αρχικά, διαχώριζε τα ρούχα σου ανάλογα με το χρώμα και το ύφασμα και επίλεξε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει ιδανικά σε καθένα από αυτά. Τα πλυντήρια ρούχων Clean Pro της Inventor διαθέτουν τόσα προγράμματα που σίγουρα θα βρίσκεις κάθε φορά το ιδανικό για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, για ρούχα πολύ λερωμένα επίλεξε την Πλύση με Ατμό για να εξαφανίσεις κάθε ανεπιθύμητο μικροοργανισμό. Για τα ρουχαλάκια του μωρού σου διάλεξε το Πρόγραμμα για Βρεφικά, για μάλλινα ρούχα το Πρόγραμμα για Μάλλινα, για να εξαφανίσεις λεκέδες τη Λειτουργία Stain Away.

Σημαντικό είναι επίσης να ελέγχεις τις ετικέτες των ρούχων πριν τα βάλεις για πλύσιμο, ώστε να τα πλύνεις αποτελεσματικά και στη σωστή θερμοκρασία. Επιπλέον, δίνε σημασία στον τρόπο που χρησιμοποιείς το απορρυπαντικό. Επίλεξε κάθε φορά το απορρυπαντικό που ταιριάζει στον τύπο υφασμάτων που θέλεις να πλύνεις και βάζε την κατάλληλη δοσολογία, σύμφωνα με την ετικέτα του απορρυπαντικού (ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο). Για παράδειγμα, τα πιο δυνατά, ενζυματικά απορρυπαντικά προορίζονται για βαθύ καθαρισμό και είναι κατάλληλα για βαμβακερά υφάσματα που έχουν αντοχή. Τα ευαίσθητα υφάσματα χρειάζονται ειδικό απορρυπαντικό για να μην φθαρούν.

Δώσε σημασία στον τρόπο που πλένεις τα πιο ευαίσθητα ρούχα σου, όπως τα μάλλινά σου. Εκτός από το να διαλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης και απορρυπαντικό, καλό είναι να μην τα πλένεις μαζί με άλλους τύπους υφασμάτων (πχ τζιν). Πριν τα απλώσεις για στέγνωμα, αφαίρεσε το πολύ νερό με πετσέτες.

Φρόντισε επίσης να καθαρίζεις τον κάδο του πλυντηρίου τακτικά, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής του. Ευτυχώς, τα πλυντήρια ρούχων Clean Pro της Inventor διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού κάδου και δεν χρειάζεται να ψάξεις ιδιαίτερα τι πρόγραμμα να επιλέξεις για τον καθαρισμό. Επιπλέον, καλό είναι να τοποθετείς τα ευαίσθητα υφάσματα και τις κάλτσες σε μια μαξιλαροθήκη πριν τα προσθέσεις στον κάδο και μετά από κάθε πλύση να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει το εσωτερικό του κάδου. Συχνά συσσωρεύονται υπολείμματα απορρυπαντικού και άλατα στα λάστιχα της πόρτας, γι’ αυτό καλό είναι να τα καθαρίζεις τακτικά. Έτσι, θα αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές τόσο στο πλυντήριό σου, όσο και στα ρούχα σου!

Μερικά extra tips για σωστό καθάρισμα και φροντίδα!

1. Πώς καταλαβαίνεις αν το αγαπημένο σου ρούχο θέλει στεγνό καθάρισμα;

enter image description here Δοκίμασε να βρέξεις ένα σημείο του που δεν φαίνεται με λίγο νερό κι έπειτα να το τρίψεις με μια μπατονέτα. Αν το χρώμα του υφάσματος βάψει την μπατονέτα, τότε το ρούχο σου θέλει στεγνό καθάρισμα!

2. Πώς να καθαρίσεις το μαγιό σου χωρίς να χαλάσει;

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, πλύνε το μαγιό σου με κρύο νερό, κάνοντας απαλές κινήσεις χωρίς να το τρίβεις και ποτέ μην το αφήνεις να στεγνώνει απευθείας στον ήλιο γιατί μπορεί να ξεθωριάσουν τα χρώματά του και να αλλοιωθεί το ύφασμά του.

3. Μπορείς να “σώσεις” ένα ρούχο που συρρικνώθηκε;

Υπάρχουν ελπίδες! Βάλε το αγαπημένο σου ρούχο σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο βρεφικό σαμπουάν που θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι ίνες του υφάσματος. Όσο μουλιάζει δοκίμασε να το τεντώνεις προσεκτικά για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

4. Τι έχουμε όλοι σπίτι και μπορεί να κάνει θαύματα με το πλυντήριο και τα ρούχα;

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθαριότητα του σπιτιού χάρη στη αντιφλεγμονώδη δράση της, ενώ έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τις οσμές. Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας στον κάδο του πλυντηρίου κατά την πλύση ή τον καθαρισμό του κάδου θα ενισχύσει την προστασία από τα βακτήρια!

Τι να αποφύγεις!

Όσο τυπικός και να είσαι, σίγουρα υπάρχουν φορές που θα προτιμήσεις να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα, παρά να βάλεις το πλυντήριο όπως πρέπει. Και σε καταλαβαίνουμε, δεν είναι πάντα εύκολο να τα κάνουμε όλα σωστά, ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε σωστά το πλυντήριο ρούχων μας, τόσο για να καθαρίζονται αποτελεσματικά τα ρούχα μας, όσο και για να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του για να το έχουμε κοντά μας για πολλά χρόνια. Τι δεν πρέπει να κάνουμε λοιπόν; enter image description here

Αρχικά, σίγουρα δεν πρέπει να υπερφορτώνεις τον κάδο του πλυντηρίου, όσο δελεαστικό κι αν είναι να τον γεμίζεις με όσα ρούχα χωράει για να ξεγνοιάζεις πιο γρήγορα. Όμως έτσι τα ρούχα δεν θα πλυθούν σωστά, ενώ ταυτόχρονα ταλαιπωρείς και το πλυντήριό σου. Ειδικά στα σύντομα προγράμματα, καλό είναι να γεμίζεις το μισό πλυντήριο. Επίσης, κλείνε τα φερμουάρ και έλεγχε πάντα τις τσέπες των ρούχων σου για τυχόν ξεχασμένα αντικείμενα! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έχεις ξεχάσει, μπορεί να είναι κάτι πολύτιμο και να το χαλάσεις ή μπορεί και να είναι ένα απλό χαρτάκι, που όμως μετά θα διαλυθεί και θα κολλήσει σε όλα σου τα ρούχα και θα σε αναγκάσει να τα ξαναπλύνεις (αλήθεια, και ποιος δεν το έχει πάθει αυτό;). Επιπλέον, για να προστατεύεις τα ρούχα σου, να τοποθετείς το μαλακτικό πάντα στην ειδική θήκη του πλυντηρίου και όχι απευθείας επάνω τους, καθώς μπορεί να δημιουργήσεις λεκέδες και δυσχρωμίες. Απόφυγε επίσης να αφήνεις για αρκετή ώρα τα ρούχα μέσα στον κάδο μετά την πλύση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές μπορεί να ξεχαστείς ή να είναι ακατάλληλη η ώρα για να απλώσεις για χίλους δύο λόγους. Ωστόσο, με τη λειτουργία χρονοκαθυστέρησης των πλυντηρίων Clean Pro, μπορείς να ορίσεις τη διαδικασία της πλύσης την ώρα που σε εξυπηρετεί να μαζέψεις τα ρούχα, ώστε να αποφύγεις τη δημιουργία μούχλας και άσχημης μυρωδιάς στα φρεσκοπλυμένα ρούχα.

Και τέλος, ποτέ μα ποτέ μην επιχειρήσεις να διορθώσεις τυχόν βλάβες στο πλυντήριο. Συμβουλέψου το εγχειρίδιο χρήσης ή κάλεσε τεχνικό. Αν έχεις πλυντήριο ρούχων Clean Pro μπορείς απευθείας να καλέσεις το τεχνικό τμήμα της Inventor για να σε εξυπηρετήσει άμεσα.

Το καλύτερο πρόγραμμα…για κάθε σου ρούχο!

Κι όπως είπαμε ήδη παραπάνω, για να πλύνεις αποτελεσματικά τα ρούχα σου, να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, χωρίς να τα ταλαιπωρηθούν αυτά και το πλυντήριό σου, καλό είναι να χρησιμοποιείς το κατάλληλο πρόγραμμα κάθε φορά. Ετοιμάσαμε έναν σύντομο οδηγό με κάποια από τα βασικότερα προγράμματα πλύσης των πλυντηρίων ρούχων Clean Pro, για να μην αναρωτιέσαι ποιο πρόγραμμα να επιλέξεις κάθε φορά για τέλεια αποτελέσματα!

enter image description here

Λειτουργία Stain Away: Πρόγραμμα για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων, όπως λεκέδες από σάλτσες, κρασί, καλλυντικά κ.α.

Λειτουργία για Βρεφικά: Πρόγραμμα με θερμοκρασία πλύσης 60⁰C κι ενισχυμένο ξέβγαλμα για να μην μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού.

Πλύση με Ατμό: Απομακρύνει ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μικρόβια, αφήνοντας τα ρούχα αποστειρωμένα.

Πρόγραμμα για Μάλλινα: Ιδανικό για τα ευαίσθητα μάλλινα που δεν θέλουμε να συρρικνωθούν.

Προγράμματα 15 και 45 λεπτών: Σύντομα προγράμματα πλύσης για ελαφρώς λερωμένα ρούχα.

Κρύα Πλύση 20⁰C: Κατάλληλο για χρωματιστά ρούχα, για να μην φθείρονται τα χρώματα.

Ανάμεικτα: Συνδυαστική πλύση συνθετικών και βαμβακερών.

Πρόγραμμα για Ευαίσθητα: Κατάλληλο για ευαίσθητα υφάσματα όπως σατέν, μετάξι, συνθετικές ίνες.

Πρόγραμμα για Βαμβακερά: Κατάλληλο για βαμβακερά και λινά που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Και φυσικά υπάρχουν και πολλά ακόμη. Αυτό που μένει είναι να βρεις το πλυντήριο ρούχων Clean Pro που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, ενώ θα σου χαρίζει πεντακάθαρα και μοσχοβολιστά ρούχα, πάντα σαν καινούρια!