09 / 12 / 2022

Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά και οικονομικά τις οικιακές συσκευές σου!

Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά και οικονομικά τις οικιακές συσκευές σου!

Οικονομία: είναι ένα θέμα που σε απασχολεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και δικαιολογημένα. Από τη μία οι τιμές ενέργειας που συνεχώς αλλάζουν σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, που έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους, και από την άλλη η ανάγκη σου να κάνεις όλα όσα θες στο σπίτι σου και να ζεις άνετα μέσα σε αυτό.

Υπάρχει τρόπος, όμως, να τα συνδυάσεις όλα και να απολαύσεις τη ζωή στο σπίτι οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να στερηθείς τίποτα.

Πώς; Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς τις πιο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου σωστά!

enter image description here

Πλυντήριο ρούχων:

Προτίμησε να βάλεις πλυντήριο περισσότερες ώρες και σε χαμηλότερους βαθμούς (30-40οC) αντί για κάποιο σύντομο πρόγραμμα στους 90! Έτσι, θα έχεις και τα ρούχα σου καθαρά κάνοντας οικονομία ενώ θα προστατεύσεις τις ίνες των αγαπημένων σου ρούχων για να τα έχεις για ακόμη περισσότερο. Μπορείς επίσης να βάλεις το πρόγραμμα ECO των πλυντηρίων ρούχων Inventor που κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται! Καθαρίζει τα ρούχα σου οικονομικά και οικολογικά εξασφαλίζει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και νερού και δίνει διάρκεια στα βαμβακερά υφάσματα!

enter image description here

Ψυγείο:

Ρύθμισε τη συντήρηση στους 6οC και την κατάψυξη στους -16οC, είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για να διατηρήσεις τα τρόφιμά σου φρέσκα κάνοντας οικονομία! Παράλληλα, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πιο ευπαθή, γιατί με το ψυγείο Inventor έχεις Συρτάρι Eλέγχου Yγρασίας! Ρυθμίζεις εύκολα τον δείκτη και έχεις ένα περιβάλλον με περισσότερη υγρασία για τα λαχανικά σου ή με λιγότερη για τα φρούτα σου.

enter image description here

Κλιματιστικό + αφυγραντήρας για το χειμώνα:

Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σου το χειμώνα στους 20C, για δραστική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων! Τα κλιματιστικά Inventor, υψηλής ενεργειακής κλάσης Α+++ προσφέρουν όχι μόνο μικρότερο λειτουργικό κόστος αλλά και εξαιρετική απόδοση! Συνδύασε το με αφυγραντήρα, για να διώξεις την υγρασία και να βελτιώσεις την απόδοση στη θέρμανση, αφού η θερμοκρασία ενισχύεται κατά 2 βαθμούς!

enter image description here

Κλιματιστικό + ανεμιστήρας για το καλοκαίρι:

Αντίστοιχη είναι η συμβολή του ανεμιστήρα το καλοκαίρι στην αισθητή δροσιά, για να μπορείς να βάλεις το κλιματιστικό σου έναν με δύο βαθμούς υψηλότερα, ιδανικά στους 26-27 οC. Έτσι, θα νιώθεις πραγματική δροσιά, χωρίς να πληρώνεις πολλά για την ψύξη του σπιτιού σου!

Μερικά επιπλέον tips εξοικονόμησης!

enter image description here

+ Φούρνος:

Ψήσε στο φούρνο με αέρα και σβήσ’ τον 10 λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που υπολόγιζες! Η υψηλή θερμοκρασία και οι υδρατμοί που έχουν δημιουργηθεί παραμένουν στο εσωτερικό για να τελειοποιήσουν το ψήσιμο του φαγητού σου, γλυτώνοντας σου την κατανάλωση από αυτά τα 10 λεπτά! Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευτείς το ζεστό φούρνο για να ετοιμάσεις ένα ακόμη φαγητό ή και το γλυκό σου! Θα σου εξοικονομήσει πολλά σε σχέση με το να έκανες την διαδικασία του ψησίματος από την αρχή! Μπορείς πάντα να επιλέξεις φούρνο μικροκυμάτων Inventor που σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ μικρή κατανάλωση σε σχέση με τον συμβατικό φούρνο, θα ζεστάνεις τα γρήγορα γεύματά σου ή θα ετοιμάσεις το φαγητό σου, απόλυτα οικονομικά και νόστιμα!

enter image description here

+ Τηλεόραση:

Περιττό να πούμε ότι η τηλεόραση δεν πρέπει να μένει ανοιχτή όλη την ημέρα, ειδικότερα όταν δεν υπάρχει κάποιος που την παρακολουθεί! Μια μεσαία τηλεόραση 1.000W μπορεί να σου κοστίσει έως 120 ευρώ στο 4μηνιαίο λογαριασμό, που είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ειδικά αν ο στόχος σου είναι να γλυτώσεις λεφτά! Επίσης, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου, ειδικά αν σκέφτεσαι να σου πάρεις δώρο μια καινούργια, ότι όσο αυξάνονται οι ίντσες της τηλεόρασης τόσο θα αυξάνεται το κόστος της κατανάλωσής της. Το να ελαττώσεις όμως γενικά τη φωτεινότητα σίγουρα θα βοηθήσει!

enter image description here

+ Θερμοσίφωνας:

Αν δεν έχεις ηλιακό, βάλε! Θα αποσβέσει τα χρήματά του σε ελάχιστο χρόνο! Αν έχεις κανονικό θερμοσίφωνα, ρύθμισε τον θερμοστάτη στους 50οC, ώστε να δουλέψει για μικρότερο χρονικό διάστημα και να μειώσεις την κατανάλωση!

enter image description here

+ Σίδερο:

Aφού κάνεις την απαραίτητα τσάκιση στα πουκάμισα σου και έρθει η ώρα να πάρουν σειρά οι πετσέτες και τα σεντόνια, βγάλε το σίδερο από την πρίζα! Με την υψηλή θερμοκρασία που έχει δημιουργηθεί στην πλάκα της συσκευής θα σιδερώσεις άνετα πετσέτες και σεντόνια, χωρίς να ξοδέψεις επιπλέον ρεύμα με αναμμένο σίδερο!

Κάνε τη σωστή χρήση στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σου και εξοικονόμησε χρήματα και ενέργεια, χωρίς να στερείσαι τίποτα από την άνεση και τις δραστηριότητές σου! Δώσε στη ζωή στο σπίτι τον οικονομικό και οικολογικό χαρακτήρα που της αρμόζει!