05 / 06 / 2024

Ξεκίνα με μια κίνηση τη μέρα!

Ξεκίνα με μια κίνηση τη μέρα!

Μία κίνηση τη μέρα είναι αρκετή άραγε για να προστατέψουμε το περιβάλλον; Εννοείται πως δεν είναι αν γίνεται μόνο από λίγους. Όμως, μια κίνηση τη μέρα είναι αρκετή για να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μια νέα ρουτίνα, νέες συνήθειες που θα τις κάνουμε σιγά σιγά χωρίς να τις αντιλαμβανόμαστε. Κι αν αυτό το κάνουν κι άλλοι, σίγουρα κάτι καλό μπορεί να γίνει.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που δίνουν σημασία στην ανακύκλωση και σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και κάποιες βασικές καλές πρακτικές είναι γνωστές στους περισσότερους.

Για την πιο φιλική προς το περιβάλλον χρήση του κλιματιστικού σου όμως πόσα ξέρεις;

Για να μην κάθεσαι να ψάχνεις, συλλέξαμε εμείς κάποιες βασικές συμβουλές για να κάνεις πιο φιλική προς το περιβάλλον χρήση του κλιματιστικού σου τώρα που έρχονται οι καύσωνες. Έτσι, δεν θα προστατεύσεις μόνο το περιβάλλον σου αλλά και την τσέπη σου αφού θα κάνεις και οικονομία.

Διάλεξε ένα κλιματιστικό με υψηλή ενεργειακή κλάση Α+++!

enter image description here Η ενεργειακή κλάση ξέρεις σίγουρα ότι σχετίζεται με την κατανάλωση ενέργειας.

Αν και τα σύγχρονα κλιματιστικά συχνά αναφέρουν ότι διαθέτουν ενεργειακή κλάση Α+++, συνήθως αυτό δεν ισχύει και για ψύξη και για θέρμανση, ή στις μεγαλύτερες αποδόσεις 18.000 και 24.000btu/h. Εσύ λοιπόν, δώσε σημασία στα «ψιλά» γράμματα.

Επίλεξε ένα κλιματιστικό Inventor με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση, σε όλες τις αποδόσεις, ακόμη και στα 24.000 btu, χαρακτηριστικό σπάνιο παρόλη τη σημασία του τόσο για την οικονομία που χρειάζεσαι, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος και το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα είσαι σίγουρος για άριστη λειτουργία του, ό,τι καιρό κι αν έχει έξω!

Χρησιμοποίησε το Wi-Fi του κλιματιστικού σου!

enter image description here Θα σκεφτείς «τι σχέση έχει αυτό τώρα με το περιβάλλον; Επειδή θα ρυθμίζω εγώ το κλιματιστικό μου από όπου θέλω, προστατεύω το περιβάλλον;» Κι όμως ναι! Θα σου εξηγήσουμε γιατί.

Σκέψου ότι γυρνάς σπίτι μέσα στη ζέστη και μπαίνοντας, νιώθεις το σπίτι να βράζει! Λογικά η πρώτη κίνηση που θα κάνεις θα είναι να ενεργοποιήσεις το κλιματιστικό σου στους 19⁰C (για να μην πούμε -19⁰C). Ξέρεις πόσο θα ζοριστεί για να πιάσει τη θερμοκρασία που του ζητάς και πόση ενέργεια θα καταναλώσει; Όσο σύγχρονο κι αν είναι. Αν όμως το ενεργοποιούσες κάποιες ώρες πριν σε μια σωστή θερμοκρασία 26⁰C, όταν γυρνούσες σπίτι η ατμόσφαιρα θα ήταν τέλεια και θα είχες καταναλώσει πολύ λιγότερη ενέργεια. Και θα σκεφτείς «σιγά μη θυμηθώ εγώ στη δουλειά που πνίγομαι να ανοίξω το κλιματιστικό!». Το έχουμε σκεφτεί. Μέσω της εφαρμογής Inventor Control, δημιουργείς διάφορα σενάρια που σε εξυπηρετούν και το κλιματιστικό σου μπορεί να ανοίγει μόνο του! Για παράδειγμα μπορείς να ορίσεις ότι όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 28⁰C, το κλιματιστικό σου θα ενεργοποιείται στους 26⁰C!

Μην ξεχνάς τις ECO λειτουργίες...

enter image description here Ξέρεις πόσες λειτουργίες διαθέτει το Inventor κλιματιστικό σου για εξοικονόμηση; Ακούγοντας για εξοικονόμηση ή λειτουργίες ECO, πολλοί φοβούνται ότι το κλιματιστικό τους δε θα αποδίδει. Αυτό δεν ισχύει. Διάλεξε απλά τη λειτουργία που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Για παράδειγμα, με τη λειτουργία Triple Eco Mode η κατανάλωση ενέργειας του κλιματιστικού μπορεί να μειωθεί στο 85%, 70% ή 50% στην ψύξη και στο 90%, 80% ή 50% στη θέρμανση. Αντίστοιχα, με τη λειτουργία GEAR η απόδοση μπορεί να ρυθμιστεί στο 75% και το 50%. Έτσι, απολαμβάνεις πάντα τη θερμοκρασία που θέλεις στον χώρο, ενώ ορίζεις την εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχεις. Η λειτουργία ECO, ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στους 24°C και τη λειτουργία του ανεμιστήρα ως αυτόματη, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη μείωση στο λειτουργικό κόστος της συσκευής και πιο φιλική προς το περιβάλλον χρήση. Με τόσες διαφορετικές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, σίγουρα θα βρεις τον συνδυασμό που ταιριάζει στο ιδανικό για εσένα επίπεδο κατανάλωσης, χωρίς να θυσιάζεις την άνεσή σου. Ούτε τους αισθητήρες!

Και τα θυμίζουμε γιατί πολλοί το κάνουν αυτό! Παίρνουν το καλύτερο κλιματιστικό και τελικά χρησιμοποιούν μια λειτουργία. Αν έχει αισθητήρα δεν είναι κρίμα να μην τον αξιοποιήσεις; Άσε που οι αισθητήρες υπάρχουν για να εξοικονομούν ενέργεια χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα. Ο αισθητήρας Eco Senso, για παράδειγμα, αντιλαμβάνεται την παρουσία σου στον χώρο και ελαττώνει τη λειτουργία του αν δεν ανιχνεύσει κίνηση για 30 λεπτά, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια, ενώ ο αισθητήρας κίνησης μειώνει ή να ενισχύει την απόδοση κάθε φορά που αντιλαμβάνεται την παρουσία ή την απουσία σου από το δωμάτιο, καταναλώνοντας αντίστοιχα την ενέργεια που πρέπει.

enter image description here Και δε χρειάζεται να έχεις αμφιβολία για όλα αυτά. Γιατί τα κλιματιστικά Inventor πιστοποιήθηκαν με το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας “Eurovent Certified Performance”. Η Eurovent, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, ευρωπαϊκός οργανισμός, ελέγχει και διασφαλίζει ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι αποδόσεις των προϊόντων κλιματισμού και θέρμανσης, ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα, καθώς επίσης ότι αποδίδουν και καταναλώνουν την ενέργεια που δηλώνει ο κατασκευαστής τους. H Inventor αποδεικνύει στην πράξη έτσι τη δέσμευσή της να παρέχει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης, διασφαλίζοντας στους καταναλωτές την ποιότητα των κλιματιστικών της.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι με δυο τρεις απλές διαφορετικές συνήθειες, το Inventor κλιματιστικό σου μπορεί να είναι ακόμη πιο φιλικό στο περιβάλλον. Έτσι κάνεις τη διαφορά με μια κίνηση τη μέρα!