14 / 10 / 2021

Κάνε μόνος σου τη συντήρηση του κλιματιστικού σου. Είναι τόσο απλό!

Κάνε μόνος σου τη συντήρηση του κλιματιστικού σου. Είναι τόσο απλό!

Εύκολα βήματα για να κρατήσεις την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι σου σε υψηλά επίπεδα και να μειώσεις την κατανάλωση της ενέργειας!

Η σωστή συντήρηση και ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού σου είναι ιδιαίτερα σημαντικά, για τους εξής λόγους:

  • Θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στο χώρο, που είναι πολύ σημαντική ειδικότερα την εποχή που διανύουμε, αφού η σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια που αναπτύσσονται στα φίλτρα δεν θα περνούν μέσω του αέρα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!
  • Θα διασφαλίσουν την μέγιστη απόδοση και θα μειώσουν την κατανάλωση του κλιματιστικού σου, αφού όσο πιο λερωμένα και φραγμένα είναι τα φίλτρα του κλιματιστικού, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλεύει ο συμπιεστής για να παράγει την απαιτούμενη θερμοκρασία.
  • Θα έχεις μια πραγματικά «ήρεμη δύναμη» στο σπίτι σου για να απολαύσεις τη ζωή χωρίς ανεπιθύμητους θορύβους και τις δραστηριότητες που απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση με ηρεμία, αφού η σωστή και με την απαραίτητη συχνότητα συντήρηση του κλιματιστικού απαλλάσσει από ενοχλητικούς θορύβους, οι οποίοι μπορεί να προκληθούν όταν η μονάδα δεν συντηρείται σωστά.

enter image description here Επειδή ο χειμώνας είναι μια ανάσα μπροστά μας και σιγά σιγά θα πρέπει να αλλάξουμε την λειτουργία του κλιματιστικού από την ψύξη στη θέρμανση, μην χάσεις άλλο χρόνο! Καθάρισε τα φίλτρα του κλιματιστικού σου τώρα και ετοιμάσου να υποδεχτείς κατάλληλα τις χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται, με υγιεινό, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο!

Τα βήματα είναι πολύ απλά και δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από μια σκάλα για να φτάσεις το Inventor κλιματιστικό σου και ένα πινέλο! Πολύ σημαντικό: Αφαίρεσε το κλιματιστικό σου από το ρεύμα καθ’όλη την διάρκεια της συντήρησης!

enter image description here 1) Το πλαστικό κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας ανοίγει συνήθως πολύ εύκολα με κλιπ, ενώ τα φίλτρα αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Βγάλε τα φίλτρα και τίναξε ή βούρτσισέ τα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό ακροφύσιο με το βουρτσάκι.
2) Αν τα φίλτρα είναι πολύ βρόμικα, τότε μπορείς να τα πλύνεις με χλιαρό νερό και κάποιο πολύ ελαφρύ απορρυπαντικό, αρκεί να μην αφήσεις υπολείμματα και να ξεπλύνεις πολύ καλά. Το πλύσιμο θα πρέπει να γίνει από την εσωτερική μεριά των φίλτρων προς την εξωτερική λόγω της πυκνής πλέξης τους για καλύτερα αποτελέσματα. Πριν την επανατοποθέτηση θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
3) Αν το κλιματιστικό σου διαθέτει φίλτρα κατακράτησης των μικροσωματιδίων, όπως φίλτρο HEPA & φίλτρο τριπλής δράσης, θα πρέπει επίσης να καθαριστούν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι την ηλεκτρική σου σκούπα και να τα αφήσεις έξω στον ήλιο – χωρίς να εκτίθενται απευθείας στις ηλιακές ακτίνες- για μία περίπου ώρα.
4) Σε ό,τι αφορά τις περσίδες, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Αν βγαίνουν εύκολα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία με τα φίλτρα. Αν αφαιρούνται δύσκολα, τότε θα πρέπει να τις καθαρίσεις επί τόπου με υγρά πανάκια. Ανακάτεψε ένα ελαφρύ απορρυπαντικό με θερμό νερό. Βρέξε με αυτό ένα καθαρό πανί και σκούπισε τις γρίλιες. Στέγνωσε με ένα άλλο, νωπό πανί, που απλώς έχεις βουτήξει σε νερό. Για να καθαρίσεις τις περσίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο για να φτάσεις στα δύσκολα σημεία και να καθαρίσεις πολύ αποτελεσματικά σκόνες και μικρόβια.
5) Σε ότι αφορά το υπόλοιπο κέλυφος του κλιματιστικού όπως πρόσοψη, πλαϊνά και λοιπά, καθάρισε μόνο με ένα νωπό πανί που έχει προηγουμένως ποτιστεί με νερό και στυμμένο καλά ώστε να μην υπάρξουν σταγόνες νερού επάνω στο κλιματιστικό.

Και έτσι, σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να αναβαθμίσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου, να αισθάνεσαι πραγματική ασφάλεια και να προστατεύσεις την υγεία την δική σου και της οικογένειάς σου. Είναι μια επένδυση που θα αποδώσει σε μικρό βάθος χρόνου, θα βοηθήσει το κλιματιστικό σου να παραμένει σαν καινούργιο αλλά και την τσέπη σου αφού θα δεις την διαφορά στο λογαριασμό του ρεύματος, και θα σε εξοπλίσει με ένα πραγματικά αποδοτικό και αθόρυβο μέσο για την θέρμανση του σπιτιού σου!

TIP 1:

Εάν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό εντατικά κατά τη διάρκεια του χρόνου ως μέσο θέρμανσης και ψύξης, καλό είναι ο καθαρισμός όλων των φίλτρων να γίνεται περίπου κάθε μήνα και οπωσδήποτε μία φορά πριν την χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο, για να διασφαλίσεις την μέγιστη αποτελεσματικότητά τους. Τα φίλτρα HEPA & τριπλής δράσης θα πρέπει μάλιστα να αντικαθίστανται μία φορά κάθε 6 μήνες ή ετησίως, ανάλογα και πάλι με το πόσο συχνά ανάβεις το κλιματιστικό σου αλλά και το πόσο επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα.
enter image description here

TIP 2:

Μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται συντήρηση από αδειοδοτημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, καθώς και όποτε η λειτουργία του κλιματιστικού παρουσιάζει σφάλμα. Η επαγγελματική συντήρηση δεν θα πρέπει να παραλείπεται, διότι αν το κλιματιστικό δεν λειτουργεί σωστά, καταπονείται υπερβολικά και χωρίς λόγο, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του και το κυριότερο, αυξάνοντας την κατανάλωση.

TIP 3:

Απόφυγε την χρήση ειδικών καθαριστικών κατά την συντήρηση που θα κάνεις μόνος σου διότι αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από εξειδικευμένους τεχνικούς, κατά την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού.