26 / 09 / 2022

Η τεχνολογία σύμμαχος στο περιβάλλον

Η τεχνολογία σύμμαχος στο περιβάλλον

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας, με στόχο την διάδοση της γνώσης για την υγεία του περιβάλλοντος και την συνεργασία μεταξύ των κρατών για την βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης του πλανήτη μας.
Είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης, λοιπόν, για να σκεφτούμε ακόμη μια φορά τι μπορούμε να κάνουμε για να συνεισφέρουμε στην προστασία του πλανήτη μας και να εξοικονομήσουμε ενέργεια σε καθημερινή βάση στο σπίτι μας.
Η ενσωμάτωση του πιο οικολογικού μέσου θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης είναι μία από τις πιο δραστικές επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις για να εξασφαλίσεις εξοικονόμηση ενέργειας και να είσαι συνεπής με την οικολογική σου συνείδηση! enter image description here
Άλλωστε, οι αντλίες θερμότητας επιλέγονται από τους καταναλωτές συστηματικά τα τελευταία χρόνια, σε 21 χώρες στην Ευρώπη, ως το κύριο μέσο θέρμανσης, αφού η εγκατάστασή τους επιδοτείται και από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το REPowerEU. Υπολογίζεται μάλιστα ότι η κατηγορία των αντλιών θερμότητας θα έχει ξεπεράσει τις 14 εκατομμύρια εφαρμογές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, παρουσιάζοντας διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης!
Παρακάτω έχουμε επιλέξει τους βασικότερους λόγους που θα σε πείσουν να επιλέξεις τις αντλίες θερμότητας της Inventor και θα εξασφαλίσουν ένα πραγματικά ποιοτικό και οικονομικό μέσο θέρμανσης αλλά και ψύξης κάθε χώρου, που ανταποκρίνεται επάξια τόσο στις δικές σου απαιτήσεις όσο και στις ανάγκες του πλανήτη.
enter image description here

Η πιο οικονομική λύση θέρμανσης!

Οι αντλίες θερμότητας Matrix της Inventor, αποτελούν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, ενσωματώνοντας όλα τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της μάρκας Inventor, την ποιότητα και την τεχνογνωσία, κρατώντας μια σύγχρονη ματιά στις τεχνολογικές τάσεις για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις σε κάθε χώρο. Σχεδιασμένες με κριτήρια την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν μία ολοκληρωμένη λύση για τη θέρμανση, την ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του χώρου σου και, μάλιστα, αποδίδουν τέλεια, ακόμη και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες!
Η αντλία θερμότητας απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και την αποδίδει στο χώρο μας. Η εξοικονόμηση στη διαδικασία αυτή προκύπτει από το ότι με 1kW ηλεκτρικής ενέργειας το σύστημα μπορεί να αποδώσει έως και 5kW θερμικής ενέργειας στο χώρο. Η απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον είναι δυνατή ακόμα και σε εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, καθιστώντας τες την ιδανική λύση για κάθε χώρο.
Είναι το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης, σύμφωνα με μελέτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2017 και 2021), με χαμηλό κόστος συντήρησης και άμεση απόσβεση σε σχέση με τα άλλα συστήματα θέρμανσης, ενώ δεν απαιτείται προαγορά καύσιμης ύλης (πετρέλαιο, pellet, ξύλο).

Η απόλυτα φιλική λύση προς το περιβάλλον!

Ήρθε η ώρα να αφήσεις τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης που εκπέμπουν υψηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα και να στραφείς στις αντλίες θερμότητας που το 66%-80% της θερμότητας που παράγουν προέρχεται από ανανεώσιμη πηγή (αεροθερμική ενέργεια). Επομένως, αυτή η σύγχρονη τεχνολογία ικανοποιεί τις απαιτήσεις για μείωση εκπομπών και την κάνει την ιδανική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη, εναλλακτική επιλογή συγκριτικά με την εγκατάσταση ενός συμβατικού συστήματος. enter image description here
Οι αντλίες θερμότητας Inventor διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο Smart Grid, το οποίο θα είναι η τεχνολογία του αύριο στις έξυπνες πόλεις. Μέσω της σύνδεσης με δίκτυο Smart Grid, οι αντλίες θερμότητας Matrix μπορούν αυτόματα να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης όταν το δίκτυο είναι λιγότερο επιβαρυμένο, καθώς και να περιορίσουν τη λειτουργία τους όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε αυτό, εξοικονομώντας ενέργεια και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. enter image description here
Με την τεχνολογία All DC Inverter, οι αντλίες θερμότητας Inventor προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στο ιδανικό επίπεδο, ανάλογα με την εκάστοτε ζήτηση ενέργειας, σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτιού σου και τις καιρικές συνθήκες, διατηρώντας χαμηλή στάθμη θορύβου και εξοικονομώντας ενέργεια. Επίσης, το R32 ψυκτικό υγρό που ενσωματώνουν έχει Δυνατότητα Προσαγωγής έως και 65°C και είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η τεχνολογία του αύριο στις αντλίες θερμότητας!

Η απόλυτα σύγχρονη και εξελιγμένη σειρά αντλιών θερμότητας δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώνει αναβαθμισμένες λειτουργίες που χαρίζουν ευελιξία σε εσένα και προστασία στον πλανήτη!
Η εξελιγμένη κατασκευή της εξωτερικής μονάδας με την ειδική ζώνη θέρμανσης στην κάτω επιφάνειά της αλλά και στον συμπιεστή, την προστατεύει απόλυτα από δύσκολες καιρικές συνθήκες, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής της και παρέχοντας μέγιστες αποδόσεις για την τέλεια ζέστη στο σπίτι σου, άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις υπερβολές με το καλοριφέρ για να εξασφαλίσεις αποτελεσματική θέρμανση του σπιτιού σου.
Επίσης, η έξυπνη λειτουργία Wi-Fi σου επιτρέπει να ρυθμίζεις μέσω του smartphone ή του tablet σου από όπου κι αν είσαι τη λειτουργία θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε χρόνο dt, για να μην χρειάζεται να αφήνεις με τις ώρες αναμμένο τον θερμοσίφωνα για να έχεις το ζεστό νερό που θέλεις για όλες τις δουλειές του σπιτιού! enter image description here

Επίλεξε τις αντλίες θερμότητας Inventor, την πιο σύγχρονη και βιώσιμη λύση και φρόντισε κι εσύ για την υγεία του πλανήτη!