27 / 10 / 2023

Γιατί να επιλέξεις μια αντλία θερμότητας Inventor;

Γιατί να επιλέξεις μια αντλία θερμότητας Inventor;

Τα οφέλη που προσφέρει μια αντλία θερμότητας, είναι λίγο πολύ γνωστά πλέον, τουλάχιστον σε όσους έχουν ψάξει τι μπορούν να κάνουν για να έχουν μια πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για θέρμανση, δροσιά και ζεστό νερό χρήσης. Πώς επιλέγουμε όμως αντλία θερμότητας; Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης, έπεσες στο κατάλληλο άρθρο!
Σχεδιασμένες με κριτήρια την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μία ολοκληρωμένη λύση για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του χώρου σου, ενώ λειτουργούν αποδοτικά, ακόμη και σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες! Παράλληλα, o προσεκτικά μελετημένος σχεδιασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα μονάδες σε μικρές διαστάσεις, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία ή σε χώρους περιορισμένων τετραγωνικών. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη που χαρίζει η αντλία θερμότητας, ακόμη και αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι ή αυλή, αφού δε θα σε προβληματίσει ο χώρος που θα χρειαστείς για την τοποθέτησή της. Ούτε φυσικά χρειάζεται να μένεις σε ένα πολύ μεγάλο σπίτι για να εγκαταστήσεις αντλία θερμότητας.
Και εκτός από όλα αυτά, διαθέτουν ένα πλήθος χαρακτηριστικών που εξασφαλίζουν πραγματική άνεση και οικονομία.

Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις γιατί οι αντλίες θερμότητας Inventor είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα! Ό,τι απαιτήσεις κι αν έχεις!

Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

enter image description here Άριστες αποδόσεις με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος; Οι αντλίες θερμότητας Inventor μπορούν να στο εγγυηθούν. Χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ (θέρμανση - θερμή ζώνη) εξοικονομούν ενέργεια, δημιουργώντας παράλληλα την ατμόσφαιρα που εσύ επιθυμείς.
Επιπλέον, με τις αντλίες θερμότητας Inventor έχεις τη δυνατότητα ελέγχου δύο διαφορετικών ζωνών ψύξης και θέρμανσης. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ταυτόχρονη λειτουργία θερμαντικών σωμάτων και ενδοδαπέδιας θέρμανσης χωρίς να χρειαστεί να διαλέξεις ένα από τα δυο! Ενεργοποιώντας επίσης μια από τις 32 διαφορετικές καμπύλες εποχικής λειτουργίας, η αντλία θερμότητας ρυθμίζει αυτόματα την ιδανική θερμοκρασία του νερού σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία, χαρίζοντας απόλυτη άνεση!
Με τις αντλίες θερμότητας Inventor, δε χρειάζεται να έχεις καμία ανησυχία όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Με τη ζώνη θέρμανσης στην κάτω επιφάνεια της αντλίας θερμότητας αλλά και στον συμπιεστή, μπορείς να είσαι σίγουρος για τη μέγιστη προστασία της αντλίας από δυσχερείς καιρικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας την επιμήκυνση του χρόνου ζωής της και παρέχοντας μέγιστες αποδόσεις για άριστες συνθήκες θέρμανσης στον χώρο, άμεσα και αποτελεσματικά. Τέλος, οι αντλίες θερμότητας Inventor δίνουν μια επιπλέον δυνατότητα ιδιαίτερα χρήσιμη για μεγάλα επαγγελματικά κτίρια. Με το πρόγραμμα διαχείρισης κτιρίων πρωτοκόλλου Modbus RTU μπορείς να συνδέσεις έως και 16 αντλίες θερμότητας και να έχεις τον πλήρη έλεγχο, ρυθμίζοντας τις συνθήκες που εσύ θες σε όλους τους χώρους.

Χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Εξοικονομώ

Σίγουρα έχεις ακουστά το πρόγραμμα Εξοικονομώ σωστά; Χάρη στη χρηματοδότηση του προγράμματος Εξοικονομώ, μπορείς να αναβαθμίσεις ενεργειακά το σπίτι σου με μέσα θέρμανσης και ψύξης πιο αποδοτικά προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά για το πορτοφόλι σου. Οι αντλίες θερμότητας Inventor πληρούν όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Εξοικονομώ αφού διαθέτουν υψηλή ενεργειακή κλάση απόδοσης με αποτέλεσμα τη συνολική αναβάθμιση του σπιτιού σου. Μάλιστα όλα τα μοντέλα εμπίπτουν στις υψηλότερες κατηγορίες χρηματοδότησης. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις την αντλία που ταιριάζει στον χώρο σου ακόμη πιο οικονομικά.
enter image description here

Απόλυτος έλεγχος, ασύγκριτη ευελιξία

Οι αντλίες θερμότητας Inventor δεν εξασφαλίζουν μόνο εξοικονόμηση ενέργειας κι οικονομία, αλλά επιπλέον διαθέτουν όλες εκείνες τις λειτουργίες που χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις καθημερινά απίστευτη άνεση με απόλυτη προσαρμογή στις ανάγκες σου.
Χάρη στη δυνατότητα προσαγωγής έως και 65⁰C, οι αντλίες θερμότητας Inventor ζεσταίνουν το νερό που προορίζεται για θέρμανση έως 65⁰C και σου δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα θερμαντικά σώματα που είναι ήδη εγκατεστημένα στο σπίτι σου. Έτσι, δε χρειάζεται να προχωρήσεις σε καμία άλλη εσωτερική παρέμβαση για τη θέρμανση του σπιτιού σου, δηλαδή, χρησιμοποιείς τα καλοριφέρ που έχεις ήδη, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσω της αντλίας. Παράλληλα, εξασφαλίζεις αν θέλεις και ζεστό νερό χρήσης για να κάνεις μπάνιο ή να πλύνεις τα πιάτα. Επιπλέον, με τη λειτουργία γρήγορης παραγωγής ζεστού νερού, απολαμβάνεις ζεστό νερό όταν το χρειάζεσαι χωρίς να περιμένεις με τις ώρες!

Ακόμη, μέσω του χειριστηρίου έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο επίπεδα αθόρυβης λειτουργίας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη στάθμη θορύβου, ενώ με την έξυπνη λειτουργία Wi-Fi, δημιουργείς το περιβάλλον που θέλεις απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Με την επιλογή Διακοπές/Σπίτι επίσης εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα όταν λείπεις από το σπίτι, ενώ με τον Εβδομαδιαίο Προγραμματισμό ρυθμίζεις την αντλία ώστε να λειτουργεί βάσει του προγράμματός σου.

Μάλιστα, οι αντλίες θερμότητας Integrated Matrix που διαθέτουν εσωτερική μονάδα δεν εξασφαλίζουν μόνο άνεση κι εγγυημένο αποτέλεσμα. Ο κομψός σχεδιασμός τους και η δυνατότητα εντοιχισμού διασφαλίζουν ένα όμορφο αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι σου, αναβαθμίζοντας την αισθητική του. Και μη σκεφτείς ότι θα αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία για να ρυθμίσεις όλα όσα θέλεις! Το χειριστήριο αφής της αντλίας έχει ελληνικό μενού για ακόμη πιο εύκολη διαχείριση της συσκευής, ενώ σου προσφέρει πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες.

Εύκολη εγκατάσταση

enter image description here Οι αντλίες θερμότητας Inventor περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται ο εγκαταστάτης για εύκολη εγκατάσταση χωρίς άγχος και ταλαιπωρία, ενώ οι μικρές διαστάσεις τους κάνουν τη δουλειά ακόμη πιο εύκολη, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία. Κι αυτό εννοείται σε ενδιαφέρει γιατί έτσι μπορείς να νιώσεις απόλυτη σιγουριά για την τοποθέτηση, χωρίς να έχεις έγνοια ότι μπορεί να προκύψουν διάφορά απρόοπτα μετά από αυτή!

Για παράδειγμα, η εγκατάσταση των μονάδων διαιρούμενου τύπου γίνεται ακόμη πιο ευέλικτη. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό τους, η υψομετρική διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας μπορεί να φτάσει έως και τα 20 μέτρα, ενώ το συνολικό μήκος των σωληνώσεων έως και τα 30 μέτρα. Επιπλέον, το ενσύρματο χειριστήριο των αντλιών θερμότητας Inventor μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα και να χρησιμοποιηθεί και ως θερμοστάτης, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα που δίνει ανά πάσα στιγμή ακριβείς πληροφορίες για τα επίπεδα θερμοκρασίας στον χώρο. Ακόμη, η μονάδα είναι πλήρως εφοδιασμένη με όλα τα υδραυλικά μέρη προσφέροντας ευκολία κατά την εγκατάσταση, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός των μονάδων έως και 16kW επιτρέπει την αποδοτικότερη λειτουργία τους με μόνο έναν ανεμιστήρα, προσφέροντας έτσι άριστες συνθήκες στον χώρο αλλά και ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Επίλεξε ανάμεσα στη σειρά Matrix και X-Force την καταλληλότερη για τον χώρο σου. Εξοικονόμησε ενέργεια και απόλαυσε πραγματική άνεση, νιώθοντας απόλυτη σιγουριά για την επιλογή σου, χάρη στην αξιοπιστία και την υποστήριξη της Inventor.