03 / 02 / 2023

Εξοικονόμησε χρήματα & μείωσε το οικολογικό σου αποτύπωμα με ένα ψυγείο Inventor!

Εξοικονόμησε χρήματα & μείωσε το οικολογικό σου αποτύπωμα με ένα ψυγείο Inventor!

Κάθε χρόνο συζητιέται έντονα το κόστος του ρεύματος και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε. Ποτέ όμως τόσο πολύ όσο φέτος, που το κόστος των μέσων θέρμανσης και του ρεύματος εκτοξεύθηκαν σε τόσο υψηλά επίπεδα. Είναι λοιπόν αναμενόμενο, κάθε τόσο να γίνεται συζήτηση μεταξύ φίλων, συναδέλφων και γνωστών σε κάθε παρέα για τον λογαριασμό του ρεύματος και για τους τρόπους που θα τον μειώσουν λίγο την επόμενη φορά. Να περιορίσουμε τα ψώνια μας στο σούπερ μάρκετ; Να περιορίσουμε τα φαγητά που μαγειρεύονται στον φούρνο επειδή καταναλώνει ρεύμα, παρόλο που βοηθάνε τόσο στην καθημερινότητα; Να περιορίσουμε τη θέρμανση; Ή να σκάμε από τη ζέστη το καλοκαίρι; Σε κάθε νοικοκυριό υπάρχει αυτή η μόνιμη ανησυχία και πίεση για το τι μπορούμε να κάνουμε. Και ας πούμε ότι περιορίζουμε τα πάντα. Τι κάνουμε με τις αναγκαίες συσκευές στο σπίτι που δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά ανάγκη; Είναι γνωστό επίσης ότι όσο πιο παλιά είναι μια ηλεκτρική συσκευή, τόσο περισσότερο ρεύμα καταναλώνει, γεγονός που δεν επιβαρύνει μόνο την τσέπη μας, αλλά και το περιβάλλον. Και πλέον αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να αφήνουμε στην άκρη, αν αναλογιστούμε πώς έχει αλλάξει το κλίμα και τι επιπτώσεις έχουν οι κακές μας συνήθειες στο περιβάλλον. Μια συσκευή στην οποία δεν δίνουμε συχνά σημασία για όλα αυτά είναι το ψυγείο μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν επενδύσεις σε ένα ψυγείο νέας γενιάς, υψηλής ενεργειακής κλάσης και με χαρακτηριστικά για εξοικονόμηση ενέργειας, αφενός θα μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα, αφετέρου θα έχεις χαμηλότερο ετήσιο κόστος στο ρεύμα!

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή συνεχίζεται…

enter image description here Οι συσκευές παλαιότερης γενιάς λοιπόν καταναλώνουν πολύ ρεύμα, επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό φορτίο. Όλο και περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και ξέρουμε ότι η οικολογική συμπεριφορά ξεκινά από το σπίτι μας, από τις καθημερινές μας συνήθειες και τα προϊόντα ή τις συσκευές που χρησιμοποιούμε, αφού δεν αρκεί απλά να κάνουμε ανακύκλωση ή να προσέχουμε πόσο νερό και πόσα πλαστικά ξοδεύουμε. Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή συνεχίζεται με βασικό στόχο την απαλλαγή όσων περισσότερων νοικοκυριών γίνεται, από παλιές συσκευές που καταναλώνουν μεγάλα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας, επιβαρύνοντας όχι μόνο το ενεργειακό απόθεμα αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πώς βοηθά κι εσένα; Δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ανακυκλώσεις τις ενεργοβόρες και ασύμφορες συσκευές σου, αντικαθιστώντας τις με νέες, ενεργειακά αποδοτικές συσκευές με κρατική επιδότηση που αγγίζει το 50% της αξίας τους! Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας από μια νέα συσκευή μπορεί να φτάσει το 30% περιορίζοντας το λογαριασμό ρεύματος.

Τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του ψυγείου για οικονομία!

enter image description here Σίγουρα ένα ψυγείο νέας τεχνολογίας λειτουργεί πιο αποδοτικά και συνεπώς καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ένα παλιό. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομία. Η σύγχρονη τεχνολογία, οι νέες λειτουργίες και η αναβαθμισμένη κατηγορία των ψυγείων Inventor εξασφαλίζουν την οικονομία σε κάθε επίπεδο! Αρχικά, τα ψυγεία Inventor Total No Frost αποτρέπουν τη συσσώρευση πάγου, εξασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία, ενώ επιτυγχάνουν την ψύξη δύο φορές πιο γρήγορα. Έτσι, η συσκευή λειτουργεί αποδοτικά χωρίς να καταναλώνει επιπλέον ρεύμα και ταυτόχρονα αυξάνεται ο χρόνος ζωής της.
Επίσης, για την άριστη λειτουργία του ψυγείου και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, σημαντικό ρόλο παίζει και το μοτέρ της συσκευής. Το προηγμένης τεχνολογίας Inverter Μοτέρ των ψυγείων Inventor προσφέρει κορυφαία απόδοση και χαμηλότερη στάθμη θορύβου, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και φυσικά την εξοικονόμηση χρημάτων.
enter image description here Επιπλέον, η Λειτουργία ECO συνεισφέρει στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και την οικονομία μια και η θερμοκρασία του ψυγείου ρυθμίζεται αυτόματα στους 5⁰C και -18⁰C. Ακόμη, ο φωτισμός LED δεν προσφέρει απλά άνεση χάρη στον εξαιρετικό και αποδοτικό φωτισμό, αλλά κι εξοικονόμηση χρημάτων, αφού η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων είναι 30 φορές περισσότερη από αυτή των συμβατικών και χαρίζει 10 φορές περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μερικά επιπλέον tips για εξοικονόμηση ενέργειας!

enter image description here Αντικατάστησε την παλιά σου συσκευή με καινούρια. Οι νέες συσκευές είναι ενεργειακά πιο αποδοτικές, εφοδιασμένες με σύγχρονες τεχνολογίες.

Έλεγχε συχνά τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας. Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι 3 ̊C για τη συντήρηση και -15 ̊C / -18 ̊C για την κατάψυξη. Πιο χαμηλές τιμές σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να κρυώσει το περιεχόμενο του ψυγείου. Περίμενε πρώτα να κρυώσουν λίγο τα καυτά φαγητά πριν τα προσθέσεις στο ψυγείο, καθώς η συσκευή θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για να τα κρυώσει. Χρησιμοποίησε τον χώρο της συντήρησης για το ξεπάγωμα φαγητών που βρίσκονται στην κατάψυξη και όχι τον φούρνο μικροκυμάτων. Μην ανοίγεις συχνά την πόρτα του ψυγείου. Όσο λιγότερο ανοίγεις την πόρτα, τόση λιγότερη ενέργεια καταναλώνεις. Φρόντισε ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος πάνω και γύρω από το ψυγείο σου, καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα σε όλες τις πλευρές της συσκευής και επομένως δεν θα απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να επιτευχθούν οι επιθυμητές θερμοκρασίες.

Ανακύκλωσε το παλιό σου ψυγείο σου, αντικαθιστώντας το με ένα ψυγείο Inventor νέας τεχνολογίας και εξοικονόμησε χρήματα, μειώνοντας ταυτόχρονα το οικολογικό σου αποτύπωμα. Κάνε το καλύτερο και για το σπίτι σου και για το περιβάλλον!