13 / 03 / 2023

Διατήρησε τα τρόφιμά σου φρέσκα για περισσότερο και κάνε οικονομία!

Διατήρησε τα τρόφιμά σου φρέσκα για περισσότερο και κάνε οικονομία!

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο μία ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι σου ποια θα ήταν; Μπορεί να σκεφτείς σύμφωνα με το τι σ’ αρέσει και τι όχι. Για παράδειγμα, αν δεν αντέχεις τη ζέστη ή το κρύο, θα σκεφτείς πρώτα το κλιματιστικό σου, αν σιχαίνεσαι να πλένεις πιάτα, θα σκεφτείς το Πλυντήριο Πιάτων ή αν δεν θέλεις να πλένεις ρούχα στο χέρι, θα σκεφτείς το Πλυντήριο Ρούχων! Αν από την άλλη, είσαι από αυτούς που σκέφτονται πιο ρεαλιστικά, μπορεί να σκεφτείς το ψυγείο σου! Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ίσως είναι η συσκευή με τη μεγαλύτερη σημασία, αφού διατηρεί τα τρόφιμά μας φρέσκα. Και συχνά δεν του δίνουμε την προσοχή που χρειάζεται, επιλέγοντας ένα οποιοδήποτε ψυγείο με βάση τη χαμηλή του τιμή. Ούτε κατά τη χρήση του δίνουμε σημασία, κοιτάμε απλά να μην αφήνουμε παλιά τρόφιμα μέσα και να το ανανεώνουμε βιαστικά με νέα τρόφιμα για να συνεχίσουμε τις υπόλοιπες δουλειές μας, χωρίς να προσέχουμε τον τρόπο αποθήκευσης. Όμως η αλήθεια είναι ότι αν δώσουμε λίγη σημασία στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το ψυγείο μας, αυτό θα λειτουργεί πιο αποδοτικά και οικονομικά, συντηρώντας τα τρόφιμά μας καλύτερα.

Αν μάλιστα διαθέτει και τις κατάλληλες λειτουργίες, όπως τα ψυγεία και οι καταψύκτες Inventor, θα διατηρήσει φρέσκα τα τρόφιμά σου για πολύ περισσότερο! Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις, το ψυγείο σου θα λειτουργεί πιο αποδοτικά, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και δεν θα αναγκάζεσαι να σπαταλάς ούτε φαγητό, ούτε ενέργεια.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το ψυγείο σου;

Δώσε σημασία στην ποσότητα των τροφίμων που αποθηκεύεις γιατί επηρεάζει τη λειτουργία του ψυγείου. Σε ένα υπερφορτωμένο ψυγείο ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά με συνέπεια να μειώνεται η απόδοση της ψύξης κι να μην διασφαλίζεται η φρεσκάδα των τροφίμων. Παράλληλα, αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος, καθώς απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να επιτευχθεί η θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει. Αυτό ισχύει για την συντήρηση, αλλά και για την κατάψυξη. enter image description here Αντίθετα, σε ένα άδειο ψυγείο ο αέρας παραμένει περισσότερο στα χαμηλά τμήματα της συσκευής με αποτέλεσμα να παγώνει περισσότερο ό,τι βρίσκεται εκεί. Επομένως, το ιδανικό είναι να γεμίζουμε το ψυγείο μας με μέτρο ώστε να διατηρεί σταθερή την απόδοση του. Επίσης, καλό είναι να προσέχουμε τι αποθηκεύουμε στην πόρτα του ψυγείου καθώς εκεί επικρατεί πιο υψηλή θερμοκρασία, επομένως είναι καλύτερο να τοποθετούμε ποτά ή αναψυκτικά, αντί για ευαίσθητα τρόφιμα όπως γαλακτοκομικά προϊόντα. Και πώς μπορείς να πετύχεις τη σωστή αποθήκευση; Προσπάθησε να επιλέξεις ένα ψυγείο με βάση τις ανάγκες σας στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν τα εβδομαδιαία σας τρόφιμα είναι πολλά και αναγκάζεσαι κάθε φορά να τα “στριμώχνεις” για να χωρέσουν στο ψυγείο, η καλύτερη επιλογή για εσένα θα ήταν ο ψυγειοκαταψύκτης PSB20070INL της Inventor μεγάλης χωρητικότητας, με πολύ άνετα συρτάρια στην κατάψυξη, μεγάλο συρτάρι ελέγχου υγρασίας για τα φρούτα και λαχανικά και ειδικό χώρο για νωπά κρέατα και ψάρια. Αν από την άλλη δεν έχεις τόσο χώρο για μεγάλο ψυγείο, αλλά έχεις χώρο σε άλλο σημείο του σπιτιού σου, θα σε εξυπηρετούσε ένας καταψύκτης Inventor με διπλή λειτουργία κατάψυξης - συντήρησης, που συνδυάζει δύο συσκευές σε μία και μπορείς να την χρησιμοποιείς όπως σε εξυπηρετεί.

Πώς θα κάνεις περισσότερη οικονομία;

Αν και τα ψυγεία, δεν είναι από τις ενεργειακά κοστοβόρες συσκευές του σπιτιού, με την κατάλληλη χρήση μπορούν να καταναλώσουν ακόμη λιγότερο ρεύμα (και φυσικά να διατηρήσουν πιο σωστά τα τρόφιμά σου) και τελικά σε βάθος χρόνου να κάνεις οικονομία. Κι υπάρχουν μερικοί πολύ απλοί τρόποι για να μειώσεις περισσότερο την κατανάλωση. enter image description here Για παράδειγμα, καλύπτοντας το φαγητό που αποθηκεύεις στο ψυγείο, φροντίζεις ώστε να μην αλλοιωθεί η γεύση του, αλλά και να μην δημιουργείται επιπλέον υγρασία που θα κάνει τον συμπιεστή να δουλεύει περισσότερο και να καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Επίσης, αν περιμένεις ένα καυτό φαγητό να κρυώσει λίγο πριν το βάλεις στο ψυγείο, θα χρειαστεί λιγότερη ενέργεια για να το κρυώσει. Σημαντικό είναι ακόμη, να αποφεύγεις να ανοιγοκλείνεις συχνά την πόρτα του ψυγείου, καθώς έτσι καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια. Πρόσεξε επίσης ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος γύρω από το ψυγείο για να κυκλοφορεί ο αέρας ελεύθερα σε όλες τις πλευρές της συσκευής. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν οι επιθυμητές θερμοκρασίες χωρίς να απαιτείται περισσότερη ενέργεια. Τέλος, καλό είναι να ελέγχεις τις θερμοκρασίες του ψυγείου. Οι ιδανικές θερμοκρασίες είναι 3˚C για τη συντήρηση και -15˚C και -18˚C για την κατάψυξη. Πιο χαμηλές τιμές σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να κρυώσει το περιεχόμενο του ψυγείου. Για τον καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας, θα σε βοηθήσει πολύ αν το ψυγείο σου έχει ηλεκτρονικό έλεγχο με οθόνη αφής, όπως οι νέοι ψυγειοκαταψύκτες PSB20060INL και PSC1950NFLB της Inventor, οι οποίοι διαθέτουν και Λειτουργία ECO που ρυθμίζει τη θερμοκρασία αυτόματα για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων.

Τεχνολογία για απόλυτη φρεσκάδα!

Τα ψυγεία και οι καταψύκτες Inventor διασφαλίζουν τη σωστή συντήρηση των τροφίμων σου χάρη στις τεχνολογίες και τις προηγμένες λειτουργίες που διαθέτουν, που φροντίζουν ώστε τα τρόφιμά σου να παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο. Παράλληλα, σε βοηθούν να κάνεις οικονομία και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Με το Σύστημα Fresh Cooling διασφαλίζεις τη σωστή θερμοκρασία σε όλο τον χώρο της συντήρησης. Χάρη στη μεταλλική πλάτη, η θερμοκρασία διανέμεται ομοιόμορφα εντός της συσκευής, με αποτέλεσμα τα τρόφιμά σου να παραμένουν αναλλοίωτα. enter image description here
Επιπλέον, τα ειδικά σχεδιασμένα συρτάρια, σε βοηθούν να διατηρήσεις φρούτα, λαχανικά, κρέατα και ψάρια σε άριστη κατάσταση. Με το Συρτάρι Ελέγχου Υγρασίας, μπορείς να ρυθμίζεις τον δείκτη για να εξασφαλίζεις ένα περιβάλλον με περισσότερη υγρασία για τα λαχανικά σου ή με λιγότερη για τα φρούτα σου. Επιπλέον, με το Συρτάρι Μηδενικής Θερμοκρασίας, φροντίζεις να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για τη συντήρηση ψαριών και κρεάτων για μεγαλύτερη διάρκεια, λόγω της ενισχυμένης ψύξης. Ενώ, με το Συρτάρι Multi Fresh μπορείς να αποθηκεύεις φρούτα, λαχανικά, κρέας ή ψάρι και να ρυθμίζεις τον δείκτη του συρταριού για να πετύχεις το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. enter image description here
Ακόμη, μπορείς να ανανεώσεις το περιεχόμενο του ψυγειοκαταψύκτη ή του καταψύκτη σου χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία των ήδη αποθηκευμένων τροφίμων σου. Τα προϊόντα Inventor φροντίζουν για την ασφαλή συντήρησή τους με τις λειτουργίες Tαχείας Ψύξης και Ταχείας Κατάψυξης, με τις οποίες η θερμοκρασία στο εσωτερικό του θαλάμου μειώνεται γρήγορα και προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διακόπτεται η διαδικασία ψύξης ή κατάψυξης.  Επίσης, ένα ψυγείο Total No Frost αποτρέπει τη συσσώρευση πάγου, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και σταθερή θερμοκρασία. Επιτυγχάνει την ψύξη δύο φορές πιο γρήγορα με αποτέλεσμα η συσκευή να λειτουργεί καλύτερα.

Με ένα ψυγείο ή καταψύκτη Inventor αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου στις ιδανικές συνθήκες και τα διατηρείς φρέσκα και αναλλοίωτα για περισσότερο! Επίλεξε το μοντέλο που ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες σου και κάνε οικονομία σε τρόφιμα και ρεύμα!