27 / 04 / 2022

Αξιοποίησε το πασχαλινό φαγητό που περίσσεψε και τα καλούδια από το χωριό με καταψύκτες Inventor!

Αξιοποίησε το πασχαλινό φαγητό που περίσσεψε και τα καλούδια από το χωριό με καταψύκτες Inventor!

Είναι γνωστό ότι τα παιδικά μας χρόνια έχουν στοιχειωθεί από δύο καταστάσεις. Τις απέλπιδες προσπάθειες της μητέρας μας να μας ταΐσει όλο το αρνί που έχει περισσέψει από το Πασχαλινό τραπέζι σε σύντομο χρονικό διάστημα και την ελπίδα για ένα θαύμα, να χωρέσουν 17 κοτόπουλα, μία λεκάνη ψάρια και ένα καφάσι ντομάτες που μας έδωσε η γιαγιά στο ψυγείο του σπιτιού. Γι’ αυτό, οι εβδομάδες μετά το Πάσχα είχαν ως κύριο συστατικό τους το αρνί που εμφανιζόταν στο πιάτο μας καθημερινά, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας: για πρωινό αρνί με μαρμελάδα -για τις πιο γκουρμέ μαμάδες-, για μεσημεριανό αρνί με οτιδήποτε σε υδατάνθρακα για συνοδευτικό και υπόσχεση για γλυκό αν φάμε ολόκληρη τη μερίδα μας, για βραδινό σκέτο αρνί, γιατί το βράδυ τρώμε ελαφριά. Παράλληλα, για να πάρεις οτιδήποτε από το ψυγείο έπρεπε να είσαι πολύ δυνατός στο Jenga.

Ήρθε η ώρα να γιατρέψουμε τα παιδικά μας τραύματα λοιπόν, φροντίζοντας όμως να μην πετάξουμε όλο αυτό το φαγητό που περίσσεψε, αποθηκεύοντάς το και αξιοποιώντας το σε λαχταριστές συνταγές. Οι καταψύκτες Inventor είναι στο πλευρό σου για να διατηρήσεις αναλλοίωτα όλα τα περισσευούμενα από το Πασχαλινό τραπέζι για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μπορείς σιγά σιγά να βάζεις λίγο αρνάκι σε κάθε συνταγή κάθε φορά!

enter image description here

Τα χωράει όλα και χωράει παντού!

Επειδή λογικά η γιαγιά δεν σε άφησε να φύγεις από το χωριό χωρίς να σε προμηθεύσει με τα αυγά και τα κρεατικά που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μια 12μελή οικογένεια μέχρι το επόμενο Πάσχα, ο καταψύκτης σου έχει την κατάλληλη χωρητικότητα για να φιλοξενήσει μεγάλες ποσότητες τροφίμων! Έτσι, δεν χρειάζεται να σπρώχνεις με την πλάτη για να χωρέσουν όλες οι σακούλες μέσα στο ψυγείο, ούτε να αρχίσεις να τρως από τα διόδια της επιστροφής για να μην μείνουν κάποια τρόφιμα εκτός, γιατί πλέον θα μπορείς με άνεση να πάρεις από τον καταψύκτη σου ότι πραγματικά χρειάζεσαι σε κάθε συνταγή, ακόμη και αν το έχεις βάλει στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του θαλάμου! Επίσης, μην ανησυχείς αν ο χώρος της κουζίνας ή της αποθήκης σου είναι περιορισμένος! Έχει ιδανικό μέγεθος και κατάλληλες διαστάσεις για να βρίσκει τη θέση του σε κάθε γωνία! enter image description here

Οικονομία, απόδοση και άνεση!

Οι καταψύκτες Inventor εφαρμόζουν τεχνολογία 4 αστέρων, που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού σου. Το ίδιο πετυχαίνει και ο Ηλεκτρονικός Έλεγχος Θερμοκρασίας που σου δίνει το «πάνω χέρι» στην επιλογή της θερμοκρασίας κατάψυξης που θες ώστε να διατηρήσεις τα τρόφιμα σου και να εξοικονομήσεις ακόμη περισσότερο! enter image description here

Ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Αυγά, κρέας, πίτες, συνοδευτικά και τσουρέκια, ό,τι κι αν αποφασίσεις να αποθηκεύσεις από τα υλικά που περίσσεψαν μπορείς με μια ματιά να το εντοπίσεις στο εσωτερικό του καταψύκτη σου με τον εξαιρετικό και άκρως αποδοτικό φωτισμό LED, που έχει διάρκεια ζωής 30 φορές περισσότερη από αυτή των συμβατικών λαμπτήρων και εξοικονομεί και έως και 10 φορές περισσότερη ενέργεια.

Και επειδή μπορεί να ξόδεψες όλη σου τη δημιουργικότητα στο πασχαλινό τραπέζι, και επειδή απολύτως δικαιολογημένα, δεν έχεις την παραμικρή όρεξη (ή το κουράγιο) να ξανακλειστείς στην κουζίνα για νέες περιπέτειες, εμείς σου προτείνουμε μερικές συνταγές για να αξιοποιήσεις τα περισσευούμενα, που θα σου λύσουν τα χέρια!

enter image description here
Μαρουλοσαλάτα με αυγά: Ετοιμάζετε μια… περιποιημένη μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια και σκορπίζετε από πάνω 4 ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε με μια σάλτσα που θα φτιάξετε με 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ντιπ με τυριά: Πολτοποιήστε στο μούλτι ξεφλουδισμένα κόκκινα αυγά, ολόκληρα (δηλαδή ασπράδια και κρόκους), προσθέτοντας λίγο γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού για να πάρουν γεύση και να λιώσουν πιο εύκολα. Για πικάντικη γεύση βάλτε ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί, ή βάλτε μια μαλακή φέτα. Νοστιμίζετε με σκόνη κάρι, πάπρικα γλυκιά, καπνιστή ή πικάντικη και αλατοπίπερο. Πολτοποιήστε λίγο ακόμα και αδειάστε το ντιπ σε ένα μπολ. Ρίξτε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι
Πιτάκια με ψημένο αρνάκι: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλο το ψαχνό από αρνάκι ή κατσικάκι που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι, ψιλοκομμένο, και προσθέστε κάποιο μαλακό τυρί, ψιλοκομματιασμένο, όπως μανούρι, ανθότυρο ή μαλακό κατσικίσιο τυρί. Μπορείτε να βάλετε και κάποιο κίτρινο τυρί, χοντροτριμμένο, όπως γραβιέρα, κασέρι, ένταμ ή Μετσοβόνε, για καπνιστή γεύση. Νοστιμίζετε με 1 – 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, 1 πολτοποιημένο κόκκινο αυγό(ξεφλουδισμένο), ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο και ξερό κόλιανδρο ή κύμινο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Μπορείτε να κόψετε διπλές λωρίδες από φύλλο κρούστας και να φτιάξετε με τη γέμιση μικρά τρίγωνα πιτάκια ή ρολάκια-φλογέρες ή να φτιάξετε μια μεγάλη πίτα, βάζοντας στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί και τα άλλα μισά πάνω από τη γέμιση, λαδωμένα ένα-ένα. Ψήνετε την πίτα για 50 λεπτά και τα πιτάκια για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τράιφλ: Παίρνετε μερικές φέτες τσουρεκιού, τις κόβετε στη μέση και τις απλώνετε στη βάση ενός μεγάλου μπολ, κατά προτίμηση διάφανου (για να φαίνονται οι στρώσεις). Τις ραντίζετε με λίγο λικέρ που σας αρέσει ή με κονιάκ και από πάνω απλώνετε μια κρέμα όπως ζαχαροπλαστικής, καστάρντ, άνθος αραβοσίτου (όλες θα τις ετοιμάσετε όπως περιγράφουν οι συσκευασίες τους). Μετά απλώνετε μια στρώση μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα όπως λαχταριστές φράουλες. Ξαναβάζετε τσουρέκι, το ραντίζετε, βάζετε πάλι κρέμα και μετά φρούτα, και τέλος απλώνετε μια στρώση σαντιγί. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.
Τιραμισού με τσουρέκι: Σε ένα βαθύ, μικρό ταψάκι στρώνετε μπαγιάτικές φέτες τσουρέκι και τις ραντίζετε με καυτό καφέ της αρεσκείας σας όπως στιγμιαίο ή εσπρέσο. Μπορείτε όμως να τις ραντίσετε και με κάποιο λικέρ που σας αρέσει, όπως λικέρ καφέ. Από πάνω θα απλώσετε μια παχιά στρώση από ένα μείγμα που θα φτιάξετε χτυπώντας στο μπλέντερ μπόλικο τυρί μασκαρπόνε και λίγη ζάχαρη άχνη. Ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε είτε μια στρώση ολόφρεσκες φράουλες ή απλώς πασπαλίζετε με σκόνη κακάο ή καφέ.