22 / 11 / 2022

Αφυγραντήρες Inventor, στη μάχη κατά του Covid-19!

Αφυγραντήρες Inventor, στη μάχη κατά του Covid-19!

Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από τότε που ο Covid-19 μπήκε στις ζωές μας. Έκτοτε προστίθενται διαρκώς νέες μελέτες, νέες διαπιστώσεις και γνώσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του ιού στις διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας, το καλό πλύσιμο των χεριών, τα αντισηπτικά και ο σωστός αερισμός των εσωτερικών χώρων.

Στην βιβλιογραφία έρχεται να προστεθεί και μια νέα μελέτη από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) που φαίνεται να αποτελεί «κλειδί» για τη μείωση της μετάδοσης της COVID-19 και που αναφέρει πως η διατήρηση του κατάλληλου ποσοστού υγρασίας στο χώρο μειώνει την εξάπλωση του ιού! Φυσικά, η έρευνα αφορά τους εσωτερικούς χώρους, όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας και όπου γενικότερα είναι πιο εύκολο να μεταδοθούν οι ιοί.

enter image description here

Το ιδανικό ποσοστό υγρασίας - 40%-60%

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε η ομάδα του ΜΙΤ αναφέρει ότι η διατήρηση της σχετικής υγρασίας σε έναν εσωτερικό χώρο μεταξύ του 40% και του 60% συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά λοιμώξεων και θανάτων από COVID-19, ενώ τα ποσοστά σχετικής υγρασίας πάνω ή κάτω από αυτό το εύρος σχετίζονται με χειρότερη έκβαση των κρουσμάτων.
enter image description here

Αύξηση κρουσμάτων όταν τα ποσοστά είναι εκτός του ιδανικού εύρους

Σε γενικό πλαίσιο οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν σε μια περιοχή καταγραφόταν αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19, η εκτιμώμενη σχετική υγρασία στους εσωτερικούς χώρους ήταν είτε χαμηλότερη από 40% είτε υψηλότερη από 60%. Σχεδόν όλες οι περιοχές που εξετάστηκαν στη μελέτη είχαν λιγότερα κρούσματα και θανάτους σε περιόδους κατά τις οποίες η εκτιμώμενη σχετική υγρασία των εσωτερικών χώρων βρισκόταν στο εύρος του 40% ως 60%.
enter image description here

Ανάλυση με πλήθος παραμέτρων

Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από 121 χώρες, εξετάζοντας και άλλες παραμέτρους, όπως τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις ενάντια στην πανδημία (π.χ. απομόνωση, καραντίνα, διαγνωστικός έλεγχος). Χρησιμοποίησαν επίσης μετεωρολογικά δεδομένα ώστε να υπολογίσουν τη σχετική υγρασία στους εξωτερικούς χώρους της κάθε χώρας. Στη συνέχεια εκτίμησαν τη μέση υγρασία των εσωτερικών χώρων της κάθε χώρας με βάση την υγρασία των εξωτερικών χώρων καθώς και τις οδηγίες για το εύρος της θερμοκρασίας που πρέπει να έχουν οι εσωτερικοί χώροι ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν βολικά σε αυτούς.
enter image description here

Τα αποτελέσματα για τις χώρες του Βορείου και Νοτίου Ημισφαιρίου

Οι ερευνητές είδαν ότι όταν η περίοδος ήταν πιο θερμή σε μια περιοχή, η σχετική υγρασία τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους ήταν περίπου η ίδια. Αυτό όμως άλλαζε στις πιο ψυχρές περιόδους. Έτσι, ενώ η σχετική υγρασία των εξωτερικών χώρων παρέμενε περίπου στο 50% καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η σχετική υγρασία στους εσωτερικούς χώρους χωρών του Βόρειου και του Νότιου Ημισφαιρίου έπεφτε κάτω από 40% κατά τους κρύους μήνες – την ίδια περίοδο τα κρούσματα από COVID-19 εκτοξεύονταν. enter image description here

Ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα

Περαιτέρω μελέτες των ερευνητών που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι τα μικρόβια επιβιώνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στα σταγονίδια που προέρχονται από το βήχα ή το φτέρνισμα από τα μολυσμένα άτομα όταν οι εξωτερικές συνθήκες είναι πολύ ξηρές ή αντιθέτως πολύ υγρές. Όμως αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια είναι πως η υγρασία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και καλό είναι να τη διατηρείς σε ένα εύρος 40-60% για να αισθάνεσαι όχι μόνο όμορφα σε ένα περιβάλλον με το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας αλλά και πραγματικά ασφαλής!
enter image description here

Και επειδή στο σπίτι σου πρέπει να μπορείς να αναπνέεις ελεύθερα, οι αφυγραντήρες Inventor όχι μόνο απομακρύνουν εύκολα ακόμη και την πιο επίμονη υγρασία για να νιώθεις προστατευμένος αλλά ενσωματώνουν και εξελιγμένες λειτουργίες που σου διασφαλίζουν πραγματικά καθαρή ατμόσφαιρα!

enter image description here

Καθαρή ατμόσφαιρα μέσα κι έξω!

Η Τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια, αφού χάρη στο υπεριώδες φως “σπάει” τους μοριακούς δεσμούς των μικροοργανισμών που μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό του αφυγραντήρα, προσφέροντας απόλυτα υγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο σου.
enter image description here

Ανάπνευσε ελεύθερα!

Στον αφυγραντήρα σου ενσωματώνεται ο ιονιστής, που φροντίζει για την καθαριότητα της ατμόσφαιρας. Τα αρνητικά ιόντα που απελευθερώνονται, «συλλαμβάνουν» τη σκόνη και τις άσχημες μυρωδιές, για να απολαμβάνεις πάντα αέρα… φρεσκάδας στο χώρο σου.
enter image description here

Άλλο επίπεδο αποστείρωσης!

Το φίλτρο αποστείρωσης HEPA «ανεβάζει» την ποιότητα του αέρα, περιορίζοντας τα αιωρούμενα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα ενώ βάζει και τον άνθρακα στις υπηρεσίες σου, αφού με το φίλτρο ενεργού άνθρακα, φροντίζει να συγκρατεί τα μικροσωματίδια σκόνης, για να νιώθεις προστατευμένος σε κάθε σου αναπνοή.
enter image description here

Υγρασία πουθενά, ούτε στο εσωτερικό του αφυγραντήρα!

Με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείς τη λειτουργία στεγνώματος στο εσωτερικό του αφυγραντήρα. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 90’ και αφού ολοκληρωθεί, η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση ξανά, καθαρή από βακτήρια και μύκητες, προσφέροντας σου τον φρέσκο και καθαρό αέρα που πάντα ήθελες για το χώρο σου. enter image description here

Είναι σε προσφορά, 2 σε 1!

Ο αφυγραντήρας σου μετατρέπεται σε αυτόνομο καθαριστή αέρα, ενσωματώνοντας 2 συσκευές σε 1! Φροντίζει για τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι σου, αφού ως αφυγραντήρας μειώνει τα ποσοστά υγρασίας, ενώ ως αυτόνομος καθαριστής απομακρύνει τα βλαβερά αιωρούμενα σωματίδια.
enter image description here

Στα μαρτυράει όλα!

Η συσκευή μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τη λειτουργία της ανάλογα με την ποιότητα του αέρα στον χώρο σου, χάρη στον υψηλής τεχνολογίας αισθητήρα PM2.5 που εντοπίζει τα ανεπιθύμητα σωματίδια. Παράλληλα, η φωτεινή ένδειξη θα έχει κόκκινο χρώμα όταν η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη, κίτρινο χρώμα όταν είναι ανεκτή και πράσινο όταν είναι ιδανική. Έτσι γνωρίζεις πάντα την ποιότητα του αέρα και έχεις απόλυτο έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή, ενώ παράλληλα μειώνεις την άσκοπη λειτουργία της συσκευής, εξοικονομώντας ενέργεια.
enter image description here

Αν θέλεις να κάνεις λοιπόν την έξυπνη επιλογή που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής για εσένα και την οικογένειά σου, τότε ξέρεις ποια είναι η συσκευή που αξίζει μία θέση στο σπίτι σου. Επενδύοντας στους αφυγραντήρες Inventor θα είσαι σίγουρος πως θα έχεις εξοπλίσει τον χώρο σου με έναν ισχυρό «σύμμαχο», ο οποίος θα προστατεύει εσένα, αλλά και όσους αγαπάς περισσότερο στον κόσμο!