23 / 06 / 2016

Τι πρέπει να κάνω ώστε το ψυγείο μου να λειτουργεί σωστά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Τι πρέπει να κάνω ώστε το ψυγείο μου να λειτουργεί σωστά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετήσετε τo ψυγείο σε ένα δροσερό μέρος και αν είναι δυνατόν να μην έρχεται σε άμεση επαφή με συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση του ψυγείου αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της συσκευής.

Η σκόνη που εμφανίζεται στο πίσω μέρος του ψυγείου μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του ψυγείου σας, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζετε την σκόνη εσωτερικά αλλά και εξωτερικά ώστε να μην εμποδίζεται η σωστή λειτουργία του ψυγείου σας.

Εάν η απόψυξη του ψυγείου σας δεν πραγματοποιείται αυτόματα, είναι σκόπιμο μόλις παρατηρήσετε ότι έχει σχηματιστεί στρώμα πάγου πάνω από 3-5mm να κάνετε χειροκίνητη απόψυξη. Η σχηματισμός του πάγου επηρεάζει την λειτουργία του ψυγείου, την ψυκτική απόδοση και αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας. Η απόψυξη βοηθάει το ψυγείο σας να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και να λειτουργήσει αποδοτικότερα.

Βεβαιωθείτε πως οι πόρτες του ψυγείου σας σφραγίζουν καλά αλλά και πως δεν τις κρατάτε ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο αέρας που εισέρχεται δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του ψυγείου σας.

Μην φορτώνεται το ψυγείο σας με μεγάλη ποσότητα τροφίμων και αποφεύγεται να τοποθετείτε ζεστά τρόφιμα απευθείας στους θαλάμους γιατί το ψυγείο σας θα χρειαστεί να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να μπορέσει να τα συντηρήσει τα τρόφιμα.