04 / 03 / 2020

Οδηγίες προστασίας από τον νέο κορωνοϊό;

Οδηγίες προστασίας από τον νέο κορωνοϊό;

Η Ελλάδα ανήκει πλέον στις χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εκδώσει ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για τον νέο ιό. Θα πρέπει όλοι να ενημερωθούμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

Τι πρέπει να κάνουμε επομένως για να προστατευτούμε;

1. Το πιο σημαντικό βήμα για την προστασία από τον κορωνοϊό και γενικά από όλους τους ιούς είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής:

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Καλύπτουμε το στόμα ή τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο, όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας ή απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Πλένουμε τα χέρια μας όταν μαγειρεύουμε, φροντίζουμε ασθενείς ή ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Αποφεύγουμε την απόπτυση σε δημόσιους χώρους.

Δεν αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας.

2. Συστήνεται να κρατάμε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα όσους βήχουν, φταρνίζονται ή έχουν πυρετό.

3. Αποφεύγουμε τα ταξίδια και τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν έχουμε κάποιο από τα συμπτώματα (καταρροή, πονόλαιμο, πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή).

4. Επιλέγουμε να καταναλώνουμε αποκλειστικά φαγητό που έχει μαγειρευτεί καλά.

5. Φοράμε μάσκα αν εμφανίζουμε κάποιο από τα συμπτώματα και βεβαιωνόμαστε ότι καλύπτονται το στόμα και η μύτη μας και δεν την αγγίζουμε ενώ τη φοράμε. Την απορρίπτουμε αμέσως μετά τη χρήση και πλένουμε τα χέρια μας.

6. Φροντίζουμε για την καθαριότητα των χώρων στους οποίους βρισκόμαστε.

• Βεβαιωνόμαστε ότι όλοι οι χώροι έχουν επαρκή φυσικό αερισμό.

Απολυμαίνουμε τακτικά τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε συχνά και γενικά φροντίζουμε να βρισκόμαστε σε καθαρό και υγιεινό περιβάλλον χωρίς σκόνη και μικρόβια.

7. Τέλος, αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Στην προσπάθεια εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού χώρου, οι καθαριστές αέρα της Inventor μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες καθαρού και υγιεινού αέρα, απομακρύνοντας σκόνη, μυρωδιές και καπνό, ενώ παράλληλα μειώνουν σημαντικά τους κινδύνους μετάδοσης μικροβίων, προστατεύοντας εσάς και τους γύρω σας.