23 / 06 / 2016

Μπορώ να εγκαταστήσω την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού 18.000 ή 24.000 Btu/h στον τοίχο, ώστε να γλιτώσω το χώρο από το μπαλκόνι μου;

Μπορώ να εγκαταστήσω την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού 18.000 ή 24.000 Btu/h στον τοίχο, ώστε να γλιτώσω το χώρο από το μπαλκόνι μου;

Οι κλιματιστικές μονάδες 18.000 ή 24.000 Btu/h είναι μονάδες μεγάλης ισχύος και μεγάλου βάρους όσον αναφορά την εξωτερική μονάδα. Αυτό έχει ως συνέπεια μεγαλύτερους κραδασμούς κατά την λειτουργία τους και επομένως περισσότερο θόρυβο. Εάν οι παραπάνω εξωτερικές μονάδες εγκατασταθούν στον τοίχο, μπορεί να προκληθεί μεγάλος θόρυβος, κραδασμοί, ακόμα και δονήσεις, κάτι το οποίο διαφέρει ανάλογα με τον τοίχο στον οποίο θα στηρίξετε την εξωτερική μονάδα και την κατασκευή του (π.χ. μονός τοίχος μπαλκονόπορτας, κτίριο παλαιάς κατασκευής κ.α.).

Θα πρέπει η εξωτερική μονάδα να είναι τοποθετημένη σε ένα σταθερό σημείο ώστε να μην υπάρχει περιθώριο κραδασμών κατά την λειτουργία του κλιματιστικού σας.

Τέλος, καλό θα είναι να τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να προφυλάσσεται όσο είναι δυνατόν από τις βροχές και την κακοκαιρία αλλά και να μην εμποδίζεται ο σωστός αερισμός της εξωτερικής μονάδας.

Απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους ψυκτικούς για την τοποθέτηση του κλιματιστικού σας για να αποφευχθούν τυχόν λάθη κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, η σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού σας θα βοηθήσει την μονάδα σας να λειτουργήσει αποδοτικότερα εξοικονομώντας ενέργεια.